Najnovije

NOVI SUKOB NA RELACIJI SARAJEVO - BANJALUKA! Komšić poručio Dodiku: Ništa od najavljenog "egzita"

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić rekao je da ništa neće biti od najavljenog "egzita" Republike Srpske, a srpskom kolegi u državnom vrhu Miloradu Dodiku poručio je da, kako kaže, neće dobiti ni najmanji ustupak oko statusa Ustavnog suda.

Željko Komšić (Foto: Jutjub)

Željko Komšić je povodom jučerašnjeg Dodikovog govora u Narodnoj skupštini Republike Srpske i najavljenom blokadom u odlučivanju zajedničkih državnih organa, rekao da će se to obiti o glavu i naneti najviše štete upravo Republici Srpskoj.

"Neka se (u Republici Srpskoj) ne zanose ucenama. Na račun toga neće dobiti ništa od onoga što traže, niti bilo kakvu koncesiju, što je obično deo taktike. Zatražiš nemoguće da bi dobio nešto. Ako je blokada, neka je blokada", rekao je Komšić dodajući da "nema popuštanja niti za milimetar".

Ocenio je da su i u Republici Srpskoj pomalo zbunjeni planovima koje su sami osmislili pa je očigledno da već, kako kaže, pokušavaju razvodniti celu priču oko blokade rada i odlučivanja u državnim telima vlasti.

"Vučić potkopava BiH" 

Komšić je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da, komentarišući delovanje Ustavnog suda BiH, "potkopava" BiH kao državu.

Prema Komšičevim rečima, predsednik Vučić ne bi trebalo da ima ništa sa Ustavnim sudom BiH.

On tvrdi i da srpski predsednik "prebrojava muslimane i nemuslimane" u tom sudu.

Komšić je rekao da je "pročitao" da je Vučić u Beogradu savetovao Dodika da u vezi sa Ustavnim sudom i stranim sudijama koje, kako kaže, sada problematizuju, sve rade legalno.

Komšić to tumači kao dalji pritisak s ciljem odlaska troje stranih sudija, pa da se onda, kako kaže, na potpuno legalan način potkopava država BiH.

"Nema Ustavnoga suda po želji Beograda", naveo je Komšić.

Pročitajte OVDE kako je reagovala međunarodna zajednica na mogućnost otcepljenja RS.

Izvor: Dnevni avaz

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA