Najnovije

RUSKI SVEŠTENIK IZJAVOM ŠOKIRAO JAVNOST: "Žene koje žive u vanbračnoj zajednici su prostitutke"

Sveštenik u Rusiji privukao je veliku pažnju javnosti pošto je javno izjednačio neudate žene koje žive u vanbračnoj zajednici sa partnerom i prostitutke.

Ruski sveštenik Dmitri Smirnov (Foto: Jutjub)

- Naše žene ne razumeju šta je brak. Neprijatno im je da kažu "Ja sam besplatna prostitutka", tako da im je lakše da izjave "Živim u civilnoj zajednici". Alo! Ne, vi samo pružate usluge besplatno i to je sve i niko ne gleda na vas kao svoju suprugu - kazao je Dmitri Smirnov, a prenosi "Raša tudej".

Arhiepiskop Smirnov je nastavio da brani tezu kako u Rusiji ima miliona više udatih žena nego udatih muškaraca.

- Kako je to moguće? Pa, vrlo je prosto - muškarci čije žene kažu da su u civilnoj zajednici ne smatraju da su to njihove supruge, već je to trenutno zadovoljstvo. Jer, da ih tretiraju kao supruge, bilo bi teže da se zvanično zabeleži brak - kaže Smirnov.

Komentar arhiepiskopa izazvao je burne reakcije u javnosti. Predsednica Unije žena Ekatarina Lahova kazala je da je Smirnova izjava "glupa, ružna i pogrešna" i istakla da pažnja ne bi trebalo da bude usmerena ka braku, već prema stvaranju porodice.

Čak su i neki članovi Ruske pravoslavne crkve takođe "na nož" dočekali tvrdnje arhiepiskopa. Episkop Sava izjavio je da je izjava Smirnova "uvredljiva" i "neprihvatljiva", a portparol crkve Vladimir Legojda istakao je da su reči arhiepiskopa "neuspešno provociranje (trolovanje)".

Zašto Amerika nije smela da odgovori na iranski napad na vojne baze pročitajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA