Najnovije

SPORAZUM DVE VELESILE PRETI DA RAZORI NEMAČKU: Ostvaruju se najcrnje slutnje Angele Merkel

Nedavno dogovoreni privremeni sporazum SAD-a i Kine o zaustavljanju trgovinskog rata teško će pogoditi Nemačku, objavio je juče Institut za svetsku privredu (IfW).

Angela Merkel (Foto: Jutjub)

„Kao rezultat preusmeravanja trgovine, nemački izvoz robe u Kinu će iduće godine verovatno pasti za gotovo 4,5 milijardi dolara, pogotovo u industrijama poput automobilske, vazdušne i industrijskih postrojenja”, stoji u izveštaju Instituta.

Dodali su kako će samo brazilski uzgajivači soje zabeležiti jači udar te da će im izvoz u Kinu pasti za pet milijardi dolara zbog američko-kineskog trgovinskog sporazuma.

Kao deo sporazuma, Kina se obvezuje da će uvesti američku robu u vrednosti od oko 200 milijardi dolara i zbog toga će odustati od proizvoda iz drugih zemalja, napomenuo je predsednik IfW-a Gabriel Felbermajr.

„S druge strane, sporazum donosi štetu ostalim kineskim trgovinskim partnerima, čiji uvoz sada zamenjuju američki proizvodi i koji u velikoj meri gube tržišni udeo u Kini”, dodao je.

IfW očekuje da će nemačka proizvodnja biti najviše pogođena. Očekuje se da će taj sektor u 2021. godini u Kinu izvesti 4,3 milijarde dolara manje robe, u poređenju sa scenarijem bez trgovinskog rata i bez privremenog sporazuma.

Kakvu je poruku Putin poslao Zapadu pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA