Najnovije

ZAOŠTRAVA SE SITUACIJA U SIRIJI! ERDOGAN NE ODUSTAJE OD SUKOBA: Turska šalje 300 kamiona sa naoružanjem i municijom (VIDEO)

Turske snage su na svoje osmatračnice u sirijskom Idlibu poslale 300 kamiona s oklopnim transporterima, samohodnim topovima i municijom, prenosi turska televizija „Haberturk“.

Turci gomila oružje u Siriji (Foto: Jutjub)

Prema informacijama televizije, vojna tehnika je prevezena na granicu sa Sirijom, a krajnji cilj je prebacivanje naoružanja u zonu deeskalacije u Idlibu.

U poslednje dve sedmice turski mediji javljaju da Ankara aktivno prebacuje specijalne snage i vojnu tehniku na granicu sa sirijskim Idlibom.

Ranije je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan optužio Rusiju i Damask za napad na civile u Idlibu, istakavši da Ankara namerava da napadne sirijske snage čak i van zone deeskalacije, ukoliko Damask nastavi sa napadima.

Prema dogovoru predstavnika Rusije, Irana i Turske, koji je postignut u maju 2017. godine na pregovorima u Astani (sada Nursultan), u Siriji su formirane četiri zone deeskalacije.

Teritorija tri zone je tokom 2018. godine prešla pod kontrolu Damaska. Četvrta zona, koja se nalazi u provinciji Idlib i delovima susednih provincija Latakije, Hame i Alepa i dalje nije pod kontrolom sirijskih vlasti. NJen najveći deo drže teroristi. Tamo su stalni sukobi militanata i vladinih snaga.

Pročitajte OVDE zašto je došlo do novog sukoba u Donbasu.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA