Najnovije

NOVA UJDURMA MILOGORACA! PROMENA PASOŠA I LIČNIH KARATA U CG: Milo sprema izbornu krađu pod paravanom birokratskih formalnosti!?

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, informisao je u ponedeljak najviše predstavnike diplomatskog kora, Evropske unije i OEBS-a, u Podgorici da će od marta početi promena pasoša i ličnih karata državljana Crne Gore što je naišlo na podozrenje stranih delegacija pošto se ova adminstrativna radnja sprovodi u izbornoj godini.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Prema nezvaničnim informacijama, prvi čovek MUP sazvao je hitan sastanak u Vili “Gorica”, pokušavajući da objasni kako je odluka o promeni obrazaca pasoša i ličnih karata doneta u sklopu redovne procedure, kao i da ona nema veze sa činjenicom da su u 2020. održavaju izbori.

Međutim, primedbe ambasadora su, kako prenose izvori, na sastanku bile više nego očigledne, a pojedini među njima su jasno stavili do znanja da će to staviti pod sumnju ceo izborni proces, koji je i u godinama za nama praćen brojnim povredama regularnosti političke utakmice.

U osudama ove ideje prednjačio je šef Delegacije EU Aivo Orava, koji je potez crnogorskog režima ocenio kao beskrupulozan, jer izmena obrasca ličnih dokumenata u momentu kada je blokiran rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva Skupštine Crne Gore, upućuje na zaključak da vlast priprema izborne mahinacije, a da je cela pomenuta akcija samo birokratski paravan za taj naum koji poništava suštinu demokratije.

Pročitajte OVDE šta je poručio patrijarh Irinej povodom dešavanja u CG.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA