Najnovije

KONAČNO POKAZALI PRAVO LICE! SRPSKA LISTA PRIZNALA: Nećemo biti kočničar formiranju institucija u Prištini

Srpska lista (SL) neće biti kočničar formiranju kosovskih institucija, kako bi onemogućila da bilo ko iz Prištine nju i Srbe označi kao krivca za eventulani neuspeh, izjavio je danas potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

Priština (Foto: Jutjub)

On je, uoči današnjeg sastanka predstavnika SL s premijerkom Anom Brnabić i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem u Beogradu, za RTS rekao da se predugo govori o tome, da bi se o bilo čemu spekulisalo.

- Ono što je činjenica jeste da Srpska lista neće biti kočnicar institucija, pre svega kako bi onemogućili da bilo ko iz Prištine Srbe i Srpsku listu oznaci kao krivca za eventulani neuspeh - rekao je Simić.

Povodom medijskih saznanja da će u novoj kosovskoj vladi biti 15 ministarstava, od kojih dva pripadaju Srpskoj listi, Simić kaže da će se o tome razgovarati danas u Beogradu.

- Spekulacije koje dolaze iz Prištine kako će nešto dati Srbima apsolutno ne stoje, to je ono što je propisano ustavom privremenih institucija samouprave u Prištini i ne želim da na taj način bilo ko govori o raspodeli ministarstava - istakao je Simić.

On kaže da je činjenica da su dva ministarska mesta srpskom narodu na KiM dali gradjani 6. oktobra na izborima, kada su podržali Srpsku listu.

Govoreći o poziciji Srpske liste, Simić kaže da će zahtevati ukidanje taksi na robu iz centralne Srbije koje stoje na putu dijalogu.

- Kada govorimo o formiranju vlade u Prištini, govorimo kao jednom od koraka koje treba preduzeti od strane albanskih partija u cilju nastavka dijaloga i smanjivanja tenzija na KiM, a ukoliko postoji dovoljno političke hrabrosti od strane predstavnika kosovskih Albanaca, možda i postizanje kompromisnog rešenja koje će omogućiti dalji razvoj na prostoru KiM - rekao je potpredsednik Srpske liste, pa zaključio da je "činjenica da nikada nisu skrivali da političke poteze povlačeu konsultaciji sa zvaničnim Begradom, i da će tako biti i danas, posle čega će izaći sa zajednickim stavom šta dalje".

Srbi evakuisani iz Vuhana, Francuska predvidela karantin od 14 dana! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA