Najnovije

AMERI OBJAVILI ZASTRAŠUJUĆE PODATKE: Ovo je najsmrtonosnije oružje koje je čovek ikada napravio! (VIDEO)

Atomske podmornice naoružane moćnim nuklearnim raketama najsmrtonosnije su oružje koje je ljudska vrsta ikad osmislila, piše list „Nešenel interest“, navodeći listu od pet američkih i ruskih podmornica, koje mogu da unište svet.

Podmornica (Foto: Pixabay)

Prema pisanju lista, prva na listi je američka podmornica tipa „Ohajo“, koja je usred hladnog rata mogla da „za manje od pola sata pretvori do 288 ciljeva veličine grada u radioaktivni pepeo“.

Druga moćna podmornica na listi američkog lista je perspektivna podmornica tipa „Kolambija“, čija bi izgradnja trebalo da počne 2020. godine u SAD.

Kada je reč o ruskim ubojitim podmornicama, autori članka izdvajaju „najtišu rusku podmornicu s balističkim raketama“ – podmornicu projekta 955A „Borej-A“, koja je naoružana raketama R-30 „Bulava“, podmornicu projekta 667BDRM „Delfin“, naoružanu balističkim raketama „Sineva“ i podmornicu projekta 885M „Jasen“ sa krstarećim raketama 3M-14 „Kalibar“.

Ranije je američki list pisao da rakete kojima su naoružane ruske nuklearne podmornice projekta „Borej“ mogu „opustošiti“ Ameriku , čak i ukolio druge nuklearne snage Rusije budu uništene „u prvom napadu“.

Prema državnom programu za naoružanje Rusije, planirana je izgradnja osam podmornica klase „Borej“.

Od njih su tri izgrađene i već su u sastavu ruske flote – „Jurij Dolgoruki“, „Aleksandar Nevski“ i „Vladimir Monomah“. Četvrta podmornica „Knez Vladimir“ trenutno je u fazi testiranja.

Putin progovorio o premijeru Mišustinu! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA