Najnovije

SNIMAK OD KOJEG SE TURSKA ZATRESLA: Sirijska vojska i ruska avijacija zajednički udaraju po neprijatelju (VIDEO)

Sirijska arapska novinska agencija (SANA) objavila je 21. februara video zapis koji otkriva katastrofalne gubitke turske vojske i njenih saveznika pretrpljenih tokom nedavnog neuspelog napada na grad Al-Nairab u južnom Idlibu.

U napadu je direktno učestvovala turska vojska, koja je teškim naoružanjem i vatrenom podrškom pomogla pripadnike Hadžat Tahrir al-Šama (HTŠ) i Nacionalnog fronta za oslobođenje (NFL).

SANA-ov video, koji su snimili sirijske i ruske bespilotne letelice, prikazuje kako su SAA i Ruske vazduhoplovne snage (VKS) uništile većinu napadača.

Sirijski i ruski udari uništili su četiri M60 Sabra MK 2 turskih oružanih snaga, kao i nekoliko vozila, uključujući oklopne transportere ACV-15 i M113. Nekim od ovih vozila upravljali su HTŠ i NFL.

Ranije danas, Sirijska državna TV otkrila je da je u neuspelom napadu ubijeno više od 250 sirijskih militanata. Turska je sa svoje strane priznala da su ubijena dva člana službe. Novi snimci ukazuju na to da je više turskih vojnika možda izgubilo život.

Uprkos katastrofalnim gubicima koje je pretrpela turska vojska u Al-Nairabu, Turska će možda pokušati uskoro da pokrene još jedan napad. Ankara je očigledno očajna zbog bilo kakvog postignuća koje bi moglo poboljšati njen politički stav.

Erdogan otkrio detalje turskog pohoda na Idlib! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA