Najnovije

CRNOGORCI BI CRKVU BEZ MIRAŠA! Milu pala na pamet nova ludačka ideja! Evo kome Đukanović nudi da bude na čelu tzv. CPC

Pošto su i Montenegrini postali svjesni "kvaliteta" predsjednika NVO Crnogorska crkva, Milu je takođe crkveno potpuno neznanom čovjeku pala na pamet ludačka ideja.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Piše: Velimir Eraković

Vođen Ukrajinskim scenarijom i motivisan raskolom u Srpskoj crkvi u Americi, koji nije prvi te vrste i gdje će stvari brzo doći na svoje, poučen čak i od Pape koja je jedina kanonski priznata crkva, ponudio je preko svojih izaslanika da Mitropolit Amfilohije Radović bude na čelu Crnogorske pravoslavne crkve.

Neko ga je naučio da je kanonski to moguće, jer Mitropolija ima još tri eparhije i Vladiku Diokliskog Metodija. Miraš i njegova NVO bi bili ugašeni, a on bi imao državnu crkvu. Iz crkvenih krugova se čulo da  Mitropolit nije mogao da vjeruje šta Đukanović planira.

Rekao je da se uvjerio u njegovu bezbožnost, ateizam i bezobrazluk, ali i da je mislio da mu je makar malo razuma ostalo. Poručio mu je da Mitropolija crnogorsko primorska i sve eparhije pripadaju jednoj i jedinoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a isto kao i Ruske, Aleksandriske, Antiohijske, Grčke, Rumunske i tako dalje Vaseljenskoj patrijaršiji.

Poručio je da u državi kakvu on pravi i napada svetinje, demonskoj, odrođenoj od sebe, državi koja se odriče velikana najviše odgovara Miraš Dedeić i njegova NVO. Kao i da ljudska glupost nema granice.

Pročitajte OVDE kako su srpski navijači spremni da brane litije.



Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA