Najnovije

NOVI UDARAC DŽIHADISTIMA: Tramp i Putin pokreću nove vazdušne udare u Siriji?

Izabrani predsednik SAD Donald Tramp mogao bi vratiti na snagu sporazum koji je u septembru postignut sa Rusijom o zajedničkim vazdušnim udarima po teroristima u Siriji, navodi Vašington post, pozivajući se na predstavnike Pentagona i Stejt departmenta.

Ruski avion u Siriji (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Predstavnici američke vojske i diplomate su saopštili da će se pridržavati politike koju odredi nova administracija, ali izvori upoznati sa situacijom navode da će saradnja sa Moskvom biti najviše usredsređena na vraćanje na planove Obamine administracije o vazdušnim udarima u Siriji zajedno sa Rusijom, navodi list.
„Mi smo bili spremni za akciju, i bićemo ponovo“, navodi list reči predstavnika Pentagona.Predstavnik Stejt departmenta je saopštio da plan koji je bio predstavljen u septembru i uključivao Zajednički izvršni centar Rusije i SAD za planiranje udara po objektima militanata, verovatno, će biti predstavljen novoj administraciji, saopštava list. Ipak, naglasio je izvor, niko ne zna kakve akcije će preduzeti Tramp. „U ovom trenutku sve su to sprekulacije“, navodi izvor. Kako je saopšteno ranije, predsednik Rusije Vladimir Putin i izabrani predsednik SAD Donald Tramp u telefonskom razgovoru su se složili da je potrebno ujediniti napore u borbi protiv međunarodnog terorizma i ekstremizma.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA