Najnovije

SANDERS PRETI PUTINU: Budem li izabran za predsednika, verujte mi, nećete se više mešati u američke izbore!

Demokratski predsednički kandidat Berni Sanders upozorio je Rusiju da se ne meša u američke izbore nakon što su mu američki zvaničnici rekli da Moskva pokušava da pomogne njegovoj kampanji.

Berni Sanders (Foto: Jutjub)

"Obaveštajna zajednica nam govori da se mešaju u ovu kampanju, upravo sada, 2020. godine. I gospodinu Putinu sam rekao, budem li izabran za predsednika, verujte mi nećete se više mešati u američke izbore", rekao je Sanders novinarima u Bejkersfildu u Kaliforniji.

Očekuje se da će Sanders, 78, demokratski socijalista iz Vermonta, biti favorit za demokratskog kandidata i da će pobediti na predizborima u Nevadi.

Američki mediji su objavili, citirajući osobe upoznate s tom stvari, da su američki zvaničnici rekli Sandersu o ruskim naporima te takođe obavestili republikanskog predsednika Donalda Trampa i američke zastupnike.

Još nije jasno o kakvom se obliku ruskog angažmana radi.

Izvor iz Kongresa potvrdio je da su obaveštajni zvaničnici rekli zastupnicima da se čini da se Rusija angažovala u dezinformisanju i propagandnoj kampanji kako bi ojačala kampanje i Sandersa i Trampa.

Kremlj je u petak demantovao da se Rusija meša u američku predsedničku kampanju da ojača Trampove ponovne izborne šanse.

Pročitajte OVDE kako zapadne zemlje špijuniraju Rusiju.

Izvor: Hina

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA