Najnovije

SKANDAL U PRIŠTINI: Kurtijev zamenik gađan jajima! Evo šta je glavni razlog (VIDEO)

Nadomak zgrade Vlade tzv. Kosova zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti gađan je jajima.

Avdulah Hoti (Foto: Jutjub)

“Građanin je viđen kako gađa potpredsednika vlade Hotija uz reči: "Taksa se ne ukida", navode prištinski mediji.

Ministar unutrašnjih poslova Agim Veljiu je naveo da je napad na Hotija kukavički čin u cilju sprečavanje pozitivnih procesa na KiM, što je neprihvatljivo i nedopustivo.

"Izražavanje neslaganja i nezadovoljstva bilo kojim procesom mora se izvršiti demokratskim sredstvima i institucionalnim putem“, naveo je Veljiu.

Ministar za infrastrukturu i životnu sredinu LJumir Abidžiku je naveo da je napad na Hotija tužan kao i oruđe, i zbog forme i zbog razloga.

“Napad na potpredsednika vlade Hotija je tužan - kao oruđe, kao oblik, kao razlog. Argumente ne može zameniti bogohuljenje - u smislu „izdajnika i grešnika“! Ovo je 2020. godina. Agresivni napori da se KiM zaustavi i vrati u izolaciju moraju se osuditi“, objavio je Abidžiku.

Ministarka kulture, omladine i sporta Vljora Dumoši napisala je da je napad jajima na potpredsednika vlade ključan čin zloupotrebe mladih za napad na legitimnog zvaničnika vlade, intelektualca i univerzitetskog profesora.

"Mentalitet jaja ne štiti i unapređuje državu, već joj ozbiljno šteti", navela je Dumoši.

Ministarka obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija Hikmete Bajrami poručila je da napadače treba kazniti i da će se partnerstvo sa SAD-om produbiti.

“Osuđujem napad na Hotija. Pravosuđe mora hitno da deluje kako bi napadači bili privedeni pravdi i kako bi se sprečila degradacija javnog prostora što se događalo u prošlosti. Odnos između tzv. Kosova i SAD je svet i nijedan napad ne može ugroziti partnerstvo sa Amerikancima. Tužilaštvo i policija moraju da preduzmu mere i deluju protiv onih koji najavljuju nasilje nad vladinim zvaničnicima“, navela je u objavi Bajrami.

Reagujući na napad na Hotija gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti je zapitao "Kako izgleda nova opozicija kao novo jaje? Da li  da očekujemo i akcije u Skupštini? Da li su oni izabrali Avdulaha kao laku metu?“.

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani je takođe osudila napad na Hotija, navodeći da porez nije pitanje jaja i da napadi jajima ne mogu da spreče napredak tzv. Kosova.

“Taksa je konsenzus kosovskog delovanja i koordinacije s kosovskim strateškim prijateljima“ objavila je Osmani i dodala da „ni napadi jajima, niti druga sredstva neće uspeti da zaustave našu odlučnost da krenemo napred".

Pročitajte OVDE šta je Ivan Kostić poručio uoči izbora u Srbiji.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA