Najnovije

ŠPIJUNI SU PRIMEĆENI DA MAPIRAJU LOKACIJE: Objavili plan Rusije, izvršiće invaziju na samom zapadu Evrope!

Rusija je spremna da napadne Irsku i preuzme kontrolu nad globalnom komunikacijom, navode izvori iz Londona.

Su-57 (Foto: Jutjub)

Status Irske kao "vitalnog telekomunikacionog i logističkog centra koji povezuje Severnu Ameriku i Evropu" predstavlja neodoljivu nagradu "Putinovom režimu", prema bizarnom dokumentu koji je u sredu objavio Centar za bezbednosnu politiku, desničarski istraživački centar . Rusija ne žudi samo za rastućim centrom tehnoloških firmi ili njenom šumom podmorskih komunikacijskih kablova, tvrdi ova grupa, već ona aktivno planira da napadne ostrvo.

Zavera očigledno proizilazi iz priče objavljene prošlog vikenda u Ajriš Tajmsu, koja je upozorila - pozivajući se na uobičajene anonimne izvore u Gardi i Vojsci - da su ruski špijuni primećeni prošle godine kako mapiraju tačne lokacije prekookeanskih kablova koji čine okosnicu globalne komunikacije u pripremi za “buduće prisluškivanje ili čak oštećenja”.

Iako su sve lokacije zapravo objavljene na zvaničnom sajtu vlade, priča je zapalila vatru u jastrebovima koji priželjkuju novi hladni rat.

"Neutralna Republika Irska nema vojnih saveznika, tako da ruski napad ne bi obavezao NATO na odredbu člana 5 o kolektivnoj odbrani", piše J Mičel Valer. Kao da bi susedi Irske - ili SAD - po tom pitanju - sedeli skrštenih ruku ako zemlju napadne Rusija, ili bilo ko drugi, piše RT.

Rusija bi istina imala mali otpor ako bi zaista odlučila da preuzme irske luke sa dubokim vodama, zauzela vitalni aerodrom Šejnon i fizički kontrolisala ili prekinula prekoatlantsku podmorsku kablovsku mrežu koja održava svetsku ekonomiju u funkciji.

Jedan od stručnjaka, Galeoti, koji je jednom tvrdio da postoji “Gerasimova doktrina”, samo da bi kasnije priznao da ne postoji, upozorio je na sudbinu pred Irskom... Zato, tvrdi, treba angažovati privatnu bezbednosnu kompaniju koja će štititi sve tehnološke firme.

Sirijska arapska armija (SAA) blokirala je na dva punkta američki vojni konvoj koji se kretao magistralom Hasaka - Tal Barak na istoku provincije Al-Hasaka. Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA