Najnovije

AMERIKA SIMULIRA NUKLEARNI UDAR NA RUSIJU! Odmah reagovao ruski senator: Samo vežba ili priprema za pravi rat?

Nakon nedavnog simuliranog nuklearnog udara Pentagona protiv Rusije, ruski senator doveo je u pitanje američka obećanja da neće koristiti svoje nuklearne rakete u Evropi.

Nuklearni udar (Foto: pixabay .com)

Ruski senator Aleksej Puškin reagovao je na simulirani nuklearni udar Pentagona protiv Rusije, dovodeći u pitanje američko obećanje da neće rasporediti nuklearne rakete na tlu Evrope nakon raskida sporazuma FNI.

21. februara Pentagon je objavio da je sprovodio vežbe koje su simulirale američku reakciju na sukob s Rusijom na evropskom tlu. “Tokom vežbi simulirali smo odgovor koristeći se nuklearnim oružjem”, stoji u transkriptu odbrane SAD-a.

“U šta bismo trebali verovati? Obećanju Sjedinjenih Država da neće razmestiti svoje nuklearne rakete u Evropi ili da neće izvesti nuklearni udar protiv Rusije tokom vežbi?”, zapitao se senator pre zaključka: “Ne smemo verovati u obećanja već u vojne projekte Pentagona. Simulacija napada je dobro merilo.”

Ugovor o nuklearnom oružju srednjeg dometa (FNI) potpisale su 1987. Sjedinjene Države i SSSR, a unilateralno ga je raskinuo Vašington 2. avgusta 2019. U decembru prošle godine, Sjedinjene Države su lansirale ne-nuklearnu balističku raketu srednjeg dometa. Ova vrsta oružja bila je zabranjena sporazumom FNI, a prema izjavi predsednika Vladimira Putina ne-nuklearne glave se mogu vrlo lako zameniti nuklearnim.

Rusija tvrdi da se u rukama terorista se nalazi opasno oružje! Više o tome OVDE!

Izvor: logicno.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA