Najnovije

EVO ZAŠTO JE SULEJMANI UBIJEN: Jednim potezom iranski general sprečio Amere da pobede u Siriji! (VIDEO)

Zvaničnik Iranske revolucionarne garde tvrdi da je komandant elitne iranske jedinice Kads Kasim Sulejmani, koji je ubijen u američkom napadu na bagdadskom aerodromu, sprečio sirijskog predsjednika Bašara al-Asada da podnese ostavku, javlja Anadolija.

Kasem Sulejmani (Foto: leader.ir)

Iranski general Hasan Plarek, bivši šef Ureda revolucionarne garde za versku baštinu, rekao je da je Soleimani sprečio Asada da podnese ostavku i napusti zemlju.

U intervju iranskoj novinskoj agenciji Fars, general Plarek je izjavio da je Sulejmani "ustvari spasio Siriju".

"Kasim Sulejmani sam se borio protiv sirijskog problema i na kraju spasio Siriju. Čak je i al-Asad mogao postati izbeglica i napustiti svoju zemlju. Ali on, Sulejmani, tada je rekao:" Jedini put do pobede je otpor. Uspet ćemo uz Alahovu pomoć. "i na kraju ste uspeli", rekao je Plarek.

Đul-Ali Babaij, jedan od komandanata Revolucionarne garde, napisao je da je situacija u Siriji veoma komplikovana i da je al-Asad mislio da je sve gotovo zbog čega je već pokušao da traži azil u Rusiji.

Plarek (58) je bio Sulejmanijev dugogodišnji prijatelj i postavio ga je komandant elitne iranske jedinice koji je ubijen početkom januara u napadu američkih bespilotnih letelica u Bagdadu na čelu kancelarije za versku baštinu.

Izveden američki napad, ubijen glavnokomandujući! Više o tome OVDE.

Izvor: aa.com.tr/ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA