Najnovije

VUČIĆ SATERAN U ĆOŠAK! Analitičari složni: Srbija dobija ultimatum da prizna nezavisnost Kosova!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prethodnih nekoliko dana više puta je ponovio da će Srbija dobiti ponudu u vezi sa Kosovom "koju neće moći da prihvati, a ne sme da odbije".

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Analitičari ocenjuju da je jasno da će Srbija dobiti ultimatum da prizna nezavisnost Kosova.

U obraćanju članovima Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je naveo da će biti mnogo problema i pritisaka u vezi sa Kosovom. On je naveo da sedam i po godina živi sa problemom Kosova i da zna šta o rešavanju tog pitanja misli svaki čovek u svetu ko o nečemu odlučuje.

"Ja tačno znam kako će da izgleda to što će da nam stave. Plus minus jednu crtu. Jednu tačku, kako hoćete. Tačno znam kako će da bude. Da nam stave nešto što ne možemo da prihvatimo, a sa druge strane, što ne biste smeli da odbijete. i tada ne brinite ja ću da uradim ono što je najbolje za Srbiju", izjavio je juče Vučić.

Spoljnopolitički komentator Boško Jakšić kaže da je iz ovoga jasno da će od se od Srbije tražiti da prizna nezavisnost Kosova.

"Imajući u vidu koliko dugo i uporno Srbija odbija na bilo koji način ideju samu priznavanja nezavisnosti Kosova to je ono, njegov deo "to ne možemo" ali je istovremeno, očigledno snažnim pritiscima i sve snažnijim koje on očekuje da će se tek pojačati kada Priština ukine sankcije i da je zaista teško videti budućnost Srbije ukoliko ne prihvati ponuđeno rešenje", kaže Jakšić.

I politički analitičar iz Prištine Leon Duhanaji smatra da Srbiji sledi ultimatum.

"Međunarodna zajednica izgleda nema više interesa da se bavi balkanskim političarima i uskoro će Vučić dobiti neki ultimatum, moraće da promeni stav po pitanju Kosova i da Srbija najpre de fakto, a onda i de jure prizna Kosovo", navodi Duhanaji.

Zvanični dijalog Beograda i Prištine u blokadi je više od godinu, ali je poslednji susret predstavnika Srbije i Kosova bio pre desetak dana, kada su u Minhenu potpisane izjave o nameri za završetak autoputa i uspostavljanja železničke linije između Beograda i Prištine.

Pročitajte OVDE šta je srpskom narodu poručio ruski ambasador u Beogradu.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA