Najnovije

PRVI SNIMCI TURSKIH NAPADA! Dronovi i avioni zapalili Idlib, evo zašto je Sirija sinoć krvavo odgovorila (VIDEO)

Situacija na severozapadu Sirije je postala kritična, nakon pogibije 33 turskih vojnika u vazdušnim udarima sirijskog vazduhoplovstva na položaje terorista u gradu Idlibu, provincijskoj prestonici.

Idlib (Foto: printskrin)

Turski mediji su objavili snimke napada turskih aviona na položaje sirijske vojske. Ti udari su prethodili sinoćnjem sirijskom napadu u kom su poginula 33 vojnika, a sa snimaka ovih bezočnih napada jasno vidite zašto je SAA morala da odgovori Turcima.

Turci su u tim napadima navodno uništili 130 vozila i komada vojne tehnike tokom poslednjih nedelju dana, ali sirijska vojska još uvek nije potvrdila te "astronomske" gubitke.

Ankara ima običaj da izuzetno preuveličava gubitke koje navodno nanosi neprijatelju, pa je tako ispod snimka napada elaborirano da su tokom 17 dana uništili 55 sirijskih tenkova, 39 oklopnih vozila, 29 haubica, kao i tri helikoptera. Ono što najviše baca sumnju na ove podatke je tvrdnja da je ubijeno čak 1700 sirijskih vojnika, što je definitivno preuveličana cifra.

​Turska je pozvala međunarodnu zajednicu i učesnike astanskog procesa da preuzmu odgovornost kako bi se zaustavio tobožnji "zločin protiv čovečnosti koji vrši sirijski režim".

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da pripadnici turske vojske, koji su se sinoć našli pod udarom sirijskih snaga, nije trebalo uopšte da se nalazi na toj lokaciji.

Kako javljaju ruski mediji, u Turskoj su blokirane društvene mreže Fejsbuk, Tviter, Istagram i Jutjub nakon vesti da je u Siriji poginulo više desetina turskih vojnika.

Sve u Siriji je samo predstava! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA