Najnovije

ŠOKANTNA ISPOVEST GENERALA PAVKOVIĆA: "Nije me osudio Hag, već srpske kolege!" (VIDEO)

Aleksandar Vasiljević, Geza Farkaš i Đorđe Ćurčin su mu, kako je rekao, ''presudili pred Haškim tribunalom''.

Nebojša Pavković (Foto: Jutjub)

- Čak su se i sudije podsmevale jednom takvom svedočenju, ali u tom trenutku oni su za sud bili bitni, pa je njihovo svedočenje uvaženo - kaže general Pavković.

- Mene, u stvari, nije osudio Haški tribunal, meni su presudili naši ljudi, naši generali, moje kolege, koje je angažovala odbrana generala Dragoljuba Ojdanića. I to su generali koji su u to vreme bili na odgovornim dužnostima, uglavnom sve načelnici Uprave bezbednosti, general Aleksandar Dimitrijević, general Aleksandar Vasiljević, general Geza Farkaš i operativac general Đorđe Ćurčin. Znači, oni su u Hagu svedočili tako što su optuživali mene. Oni su navodno branili Ojdanića, a optuživali su mene.

- Međutim, ono što je paradoks u svemu tome, oni su tada bili najinformisaniji ljudi u vojsci. U Haškom sudu nisu bili u stanju da navedu ni jedan konkretan dokaz za ono za šta su me optuživali. Na pitanje moje odbrane da navedu primer kako sam ja to zloupotrebljavao svoju dužnosti i zbog čega navodno nisam izveštavao Ojdanića, oni nisu mogli da navedu bilo što. Čak su se i sudije podsmevale jednom takvom svedočenju, ali u tom trenutku oni su za sud bili bitni, pa je njihovo svedočenje uvaženo, kaže general Pavković.

Srbija više nije naša država! Više o tome OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA