Najnovije

POBEGLI IZ EU PA ODMAH JAČAJU VOJSKU! Britanci spremni za početak manevara NATO!

Samo dva dana nakon izlaska Velike Britanije iz EU, britanska mornarica prva je stigla na šestomesečne vojne manevre koje na tlu EU predvode SAD.

Britanski ratni brod (Foto: Jutjub)

Pripadnici britanske ratne mornarice danas su istovarivali tešku mehanizaciju i vojna vozila koja će biti angažovana tokom manevara nazvanih "Branitelj-Evropa 2020".

Kako prenosi AP, na ovim vežbama će biti raspoređeno 20.000 američkih vojnika i to je do sada najveći broj pripadnika američkih oružanih snaga u Evropi u poslednjih 25 godina.

Učestvovaće ukupno 37.000 vojnika iz 18 zemalja, od kojih nisu sve članice NATO.

Manevri predstavljaju proveru američke sposobnosti da u slučaju stvarne krize pošalju u Evropu više hiljada vojnika i vojnu opremu rame uz rame sa svojim saveznicima i partnerima. Mnoge vežbe biće održane u zemljama koje se graniče sa Rusijom poput Poljske, Estonije, Latvije i Litvanije, navodi AP.

Većina vojnih grupacija biće raspoređena u februaru, glavne vežbe biće održane u aprilu i maju, a manevri će potrajati sve do avgusta.

Predviđeni su vazdušni desanti vojnika na pozicije sa vojnom opremom, kao i postavljanje pontonskih mostova za forsiranje reka u borbenim uslovima.

Teheran spreman za saradnju sa evropskim blokom! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA