Najnovije

BRITANSKI ZVANIČNICI ŠOKIRANI: Tramp besneo na DŽonsona, razlog je Huavej!

Američki predsednik Donald Tramp bio je izuzetno besan tokom telefonskog razgovora sa britanskim premijerom Borisom DŽonsonom, s kojim je razgovarao o DŽonsonovoj odluci da odobri kineskoj kompaniji Huavej ograničeno učešće u razvoju nacionalne 5G mobilne mreže.

Boris DŽonson (Foto: Flickr)

Tramp je bio bukvalno razjaren tokom razgovora prošle nedelje pošto je DŽonsonova vlada saopštila da Huavej može da ima ograničenu ulogu u razvoju 5G mreže, uprkos upozorenjima Trampove administracije.

FT dodaje da je jedan neimenovani izvor, upoznat sa sadržajem razgovora 28. januara, rekao da je Tramp bio ektremno besan, dok je drugi istakao da je razgovor bio "veoma težak" i da su britanski zvaničnici bili šokirani Trampovim tonom.

Iz kabineta DŽonsona, upitani da prokomentarišu izveštaj FT-a, poručili su da nemaju šta da dodaju na saopštenje koje je objavljeno ubrzo nakon razgovora dvojice lidera.

- Premijer je istakao značaj saradnje zemalja koje slično razmišljaju na diverzifikaciji tržišta i slomu dominacije malog broja kompanija - navedeno je u saopštenju.

Bela kuća se za sada nije oglasila o ovom pitanju.

Britanija je prošle nedelje odobrila Huaveju ograničeničeno učešće u izgradnji nacionalne 5G mobilne mreže, čime se usprotivila globalnim pokušajima Sjedinjenih Država da kineski tehnološki gigant bude isključen iz razvoja telekomunikacija naredne generacije na Zapadu.

Tramp oslobođen svih optužbi! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA