Najnovije

MILOV REŽIM TU NEMA ŠTA DA TRAŽI! "Varhelji potvrdio, država ne sme da se meša u pitanja Crkve!"

Predsednik Nove i jedan od lidera opozicionog DF, Andrija Mandić izjavio je danas, posle sastanka crnogorske opozicije sa evropskim komesarom Oliverom Varhejijem u Podgorici, da su dobili potvrdu stava, na kojem i sami insistiraju, da država nema šta da traži po pitanju unurašnjeg ustrojstva crkve

Milan Knežević i Andrija Mandić (Foto: Jutjub)

Mandić, međutim, nije mogao ni da potvrdi, ni da demantuje informaciju koju su preneli pojedini podgorički mediji, da je Vlada Crne Gore posle razgovora sa Varhejijem spremna da odloži primenu spornog Zakona o solobodi veroispovesti.

On je u izjavi za Tanjug rekao da im je komesar Varheji potvrdio da je evropski standard da je crkva odvojena od države i da država po crkevnim pitanjima nema tu šta da traži.

Komesar im je, dodao je, potvrdio i da se ustrojstvo crkve utvrđuje na osnovu kanonskog prava i rešava unutar crkve, u proceduri, kroz razgovore i dogovore samo sa Vaseljenskim patrijarhom i da država i partije tu nemaju šta da traže.

- Veoma je važno to što smo čuli od čoveka koji je zvaničnik EU i zadužen je za pitanje proširenja. Zato smo mu rekli da smatramo da ne treba da se čeka odluka Ustavnog suda, već da se što pre se sazove skupština i taj zakon stavi van snage - rekao je Mandić.

Varheji je, kaže Mandić, bio zainteresovan za stanje u Crnoj Gori iz ugla opozicije, a oni su mu izneli stav da je zemlja na ivici građanskokg rata, što je on, utisak je Mandića, ozbiljno shvatio.

- Kolega Milan Knežević i ja smo Varhejija upoznali sa aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i ukazali da bi Brisel trebalo snažnije da se uključi, jer je Crna Gora, zahvaljujući politici Mila Ðukanovića i crnogorske vlade, na ivici sukoba. Sve maske su pale i bilo bi dobro da se uz njihovu pomoć utiče na Ðukanovića i da se ne dozvoli da dođe do sukoba - ukazao je Mandić.

Đukanović rušio svakog srpskog predsednika! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA