Najnovije

PRINUĐENI SMO DA DEMANTUJEMO LAŽI! Srpska Desnica oštro odgovorila na napade GO Jedinstvene Srbije u Vranju!

Gradski odbor Srpske Desnice, iako nerado, kako sami kažu, bio je prinuđen da samopštenjem za javnost odgovori na sve navodne napade koje na njihovu stranku organizuje odbor JS-a u Vranju.

Srpska Desnica (Foto: Srpska Desnica)

Iz Desnice kažu da najpre, zbog javnosti, mora da bude jasno da je Boban Petković bio zaposlen u JU Narodni univerzitet u Vranju po osnovu ugovora o radu na određeno vreme radi zamene privremeno odsutne radnice J.N, do njenog povratka sa bolovanja, počev od 11.11. 2019.godine.

Dalje navode da je J.N. koristila trudničko bolovanje, a 30.01.2020. godine poslodavcu je dostavila doznake za januar 2020. godine i podnela zahtev za korišćenje drugog dela godišnjeg odmora za 2019.godinu, u trajanju od 5 radnih dana.

"S obzirom da je J.N. koristila trudničko bolovanje, kao i da ima pravo na korišćenje godišnjeg odmora, poslodavac je postupio u skladu sa zakonom i svim pozitivno pravnim propisima i zaposlenoj rešenjem odobrio korišćenje godišnjeg odmora u navedenom periodu." - kažu u Desnici.

Podsećaju da povratak radnika sa bolovanja nije definisan ugovorom, a u ovom slučaju zaposlena ima pravo da prekine trudničko bolovanje u bilo kom momentu. Prekidom trudničkog bolovanja, osnov za dalje angažovanje Bobana Petkovića prestaje po sili zakona.

"Direktorka JU Narodni univerzitet, član Srpske Desnice, sve je radila po zakonu, ali to, izgleda, nekome smeta." - poručuju u saopštenju.

Srpska Desnica podseća i da su mnogi radnici dobili otkaz istog momenta kada je TOV preuzeta od strane JS.

U Desnici dalje kažu da su svi ti radnici imali rešenja do kraja 2018.godine, a stupanjem Vesne Petrović na mesto direktora TOV, pod uticajem Dejana Manića, oni dobijaju otkaze, i to nezakonite. Zatim, 2019. godine, jedini pravnik TOV i bivši direktor te ustanove, biva otpušten kao tehnološki višak bez ikakvih osnova, iako je bio zaposlen na neodređeno vreme. Na njegovo mesto zapošljena je Biljana Grujev, članica GrO JS Vranje. Od momenta preuzimanja TOV od strane Jedinstvene Srbije, otkaz je u toj firmi dobilo 11 zaposlenih na neodređeno vreme, poslednji među njima je Nebojša Arsić. Svi zaposleni su podneli tužbe za poništaj rešenja o nezakonitom otkazu ugovora o radu.

"Po odluci o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave Vranje, TOV ima 25 radnika, a stvarni broj zaposlenih je 19. Srpska Desnica javno pita: zašto ova firma svakog meseca prijavljuje 25 radnika, a isplaćuje samo 19? Gde ide ostatak novca građana?" - pitaju iz Srpske Desnice

Takođe su naglasili da je bahatost u radu karakteristika prvog čoveka GrO Jedinstvene Srbije u Vranju koji je više puta optuživan za mobing, seksualno uznemiravanje radnica firmi kojima je rukovodio i kojim rukovodi.

Srpska Desnica postavlja pitanje da li je ovo način na koji će se prvi čovek GrO JS u Vranju boriti za svakog građanina grada Vranja?

"Srpska Desnica kao mlada partija, samo želi da radi i da doprinosi svojim radom, boljitku lokalne zajednice i građana. Uostalom, idu izbori, pa će se videti u koga narod ima poverenje. Samo, šta će biti tada, kada više niko neće moći da se krije iza nekog većeg i moćnijeg? - zaključili su u saopštenju pripadnici GO Srpske Desnice.

Varhelji potvrdio, država ne sme da se meša u pitanja Crkve! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA