Najnovije

DOSAD NEOTKRIVENI DETALJI UBISTVA U INTERKONTINENTALU: Arkanova glava plaćena četiri i po miliona maraka!

Ubistvo Željka Ražnatovića Arkana (48) plaćeno je četiri i po miliona maraka i država je znala da se priprema njegova likvidacija! Ovo je ispričao Zoran Nikolić Pegla, koji je bio jedan od okrivljenih za saučesništvo u ubistvu komandanta SDG-a i njegovih prijatelja Milenka Mandića Mande (44) i Dragana Garića Gare (47).

Arkan (Foto: Jutjub)

Pegla im se rekao da je likvidacija planirana nekoliko meseci ranije, ali nije naveo imena naručilaca. Ispričao je da su na Miljakovcu kod Zorana Uskokovića Skoleta već duže vremena pripremali i organizovali ubistvo Arkana.

Ovo su u sudu posvedočila dvojica njegovih prijatelja, kod kojih se Pegla skrivao posle ubistva. On je u istrazi do detalja opisao trostruko ubistvo u „Interkontinentalu“.

Tvrdio da je u ubistvu učestvovali Dobrosav Gavrić Duki (43), Dragan Nikolić Gagi (49) i Milan Đuričić Miki (48), dok je on čuvao stražu. Kasnije je promenio iskaz, ali suđenje nije dočekao jer je preminuo u zatvoru pod misterioznim okolnostima.

- Pričao je da je ubistvo Arkana planirano nekoliko meseci ranije, a da je država znala za to. Ponavljao je da radi državu, za Državnu bezbednost i da ga juri policija. Govorio je da je umešan u ubistvo u „Interkontinentalu“ i da je pre ubistva Arkana pola sata ranije bio u hotelu s Gagijem i Mikijem. Rekao je da je Gagi bio u hotelu sa „heklerom“ u ruci i da su oni mafija i najjači od svih, te da iza njih stoji neki Skole i još jedan čovek.

Pričao je da su na Miljakovcu kod Skoleta već duže vremena spremali ubistvo Arkana - ispričali su u istrazi njegovi prijatelji.

Prema svedočenju njegovih prijatelja, u koje je „Alo!“ imao uvid, on je rekao da da je njegov zadatak bio samo da bude vozač i da čuva stražu ispred hotela.

- Potom je pominjao čuvena imena koja navodno stoje iza njega, a to su naši funkcioneri. Govorio je da su u ubistvo umešani neki Skole i još neki čovek i da je ubistvo plaćeno nekih četiri i po miliona maraka. Kazao je da su njih četvorica mesec i po dana pratili kretanje Arkana u hotelu i razrađivali plan o likvidaciji. Čak je govorio da im je bekstvo u Bosnu trebalo da sredi neki general DB-a. Govorio je da njemu treba da pripadne pola miliona maraka - izjavili su njegovi prijatelji u istrazi.

Sam Pegla je u istrazi izjavio da je 10 do 12 godina bio Gagijev telohranitelj i opisao kako je ubijen Arkan.

- Dve-tri nedelje pre događaja, bio je kod Gagija u stanu na Novom Beogradu i on mu je tada rekao: „Biće posla, bićeš zadovoljan novčanom nadoknadom i nemoj ništa da pitaš, ne raspituj se mnogo o svemu, bićeš blagovremeno obavešten. Za tebe nije ništa strašno, nemoj da pametuješ“. Gagi mu je saopštio da treba da bude likvidiran komandant, ali mu nije rekao o kome se radi. Nikolić je međutim zaključio da je reč o Arkanu. Gagi mu je rekao da on neće učestvovati lično u likvidaciji već će njegov zadatak biti da čuva stražu. Na dan ubistva stigao je u stan koji su iznajmili Gavrić, Gagi i Miki. U nekom momentu, Gagi mu je rekao da pođe s njime u jednu manju sobu, gde mu je saopštio da komandant mora da se likvidira i da je došao taj trenutak, a njegov zadatak je bio da Gavrića preveze „golfom“. Trebalo je da bude ispred hotela, dačuva stražu i obavesti Gagija ako naiđe policija. Iza njega su se parkirali Gagi i Miki. NJih trojica su ušli u hotel i nakon kratkog vremena Gagi ga je pozvao preko mobilnog i pitao: „Da li je sve pod kontrolom, akcija treba da počne?“ -piše u iskazu Zorana Nikolića Pegle.

U izuzetno kratkom intervalu, kako je naveo, čuo je jedan pucanj, zatim seriju pojedinačnih ili sastavljenih pucnjeva, što je bila pojedinačna paljba.

Gavrić je puzao po tlu kao da umire

Pegla je u retrovizoru video Mikija ili Gagija, ali i Gavrića kako puzi po tlu kao da umire. Krenuo je u rikverc ka ulazu, a misli da je Gagi ubacio Gavrića u „golf“. Sutradan ga je pozvao Gagi, koji je govorio u šiframa. Čuo je razgovor između Gagija i nekog, kome je rekao: „Ja sam čist i da li možeš da me prebaciš?“

Čuo je i druge razgovore, a u jednom je rekao: „Od Grofa sam pozajmio 20.000 maraka, biće nam to za početak dosta“, pa je čak izgovorio: „Da li mogu da verujem Mušici“, što je čovek koji je trebalo da obezbedi pasoše za odlazak na Zapad.

Dobrosav Gavrić je bio izvrstan strelac

Pegla je izjavio da je takav pištolj CZ 99, dugu „devetku“, tog dana video kod Gavrića za pojasom, a da je isti takav imao i Gagi. Pegla je izjavio da je znao da je Gavrić izvrstan strelac, ali da mu nije poznato ko je direktni izvršilac jer nije smeo o tome da se raspituje.

Molitvena revolucija će oboriti Đukanovića. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA