Najnovije

ĐILAS PROZIVA VLAST: Umesto što napadate opoziciju, priznajte da ste bili neodgovorni! Napravite plan o smanjenju posledica korona virusa

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je danas da vlast umesto što napada ljude iz opozicije, treba da prizna da se ponela neozbiljno, i da počne da radi na smanjivanju posledica širenja korona virusa

Dragan Đilas (Foto: Jutjub)

"Posledice će, osim po zdravlje ljudi, biti razarajuće i po svetsku ekonomiju. Najteže posledice recesije osetiće građani najsiromašnijih zemalja poput Srbije", upozorio je Đilas.

On je poručio da Vlada, "umesto besmislenih izjava tipa 'korona je smešna'", mora odmah da stvori dva plana.

"Prvi, kako će se sačuvati zdravlje i životi ljudi i drugi, kako će se pomoći ljudima u vremenu koje dolazi", poručio je on.

To podrazumeva, kako je naveo, kontrole na graničnim prelazima, otkazivanje skupova u zatvorenim prostorima i jasna uputstva kome i gde da se jave građani koji sumnjaju da su oboleli.

"Smanjenje privredne aktivnosti će sasvim sigurno jedan deo ljudi, nadam se privremeno, ostaviti bez posla. Smanjiće se potrebe za čelikom, bakrom, proizvodima metalske industrije, auto delovima", rekao je Đilas.

On je dodao i da je potrebno je imati jasan plan kako minimizirati posledice štete, održati proizvodnju koliko je moguće, obezbediti sredstva za pomoć firmama, i zaposlenima.

Pročitajte OVDE zašto raste uznemirenost u Srbiji zbog korona virusa.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA