Najnovije

Otkriveno u kom starosnom dobu žene imaju najveći libido: U ovim godinama su spremnije na neobavezne odnose

Da li ste se ikada zapitali kako starenje utiče na libido, odnosno želju za seksom? Koliko dugo će vam intima biti privlačna, i kada će ti nagoni biti najizraženiji?

Ilustracija (Foto: printskrin)

Istraživači iz Teksasa su se pozabavili ovim pitanjem.

Pa, čini se da u svemu tome najveću ulogu nema ni partner, ni ljubavni status, nego biološki sat i njegovo glasno otkucavanje. U 30-im, ali i ranim 40-im žene često otkrivaju novu stranu vlastite seksualnosti i mnogima omiljena aktivnost postaje upravo zabava u krevetu.

Stručnjaci tu pojavu objašnjavaju otkucavanjem biološkog sata i željom da "iskoriste preostale godine za stvaranje potomaka". Laički rečeno, kako žene stare, više vode ljubav - i to mnogo više.

Evo šta otkriva istraživanje.

U analizi objavljenoj u časopisu "Personality and Individual Differences" (Ličnost i individualne razlike) pod naslovom Reproduction expediting: Sexual motivations, fantasies, and the ticking biological clock" (Ekspedicija reprodukcije: Seksualne motivacije, fantazije, i biološki sat koji otkucava) učestvovalo je 827 žena podeljenih u tri grupe: visoka plodnost (u dobu od 18 do 26 godina), niska plodnost (u dobu od 27 do 45 godina) i u menopauzi (u dobu od 46 godina i više).

Na osnovu odgovora ispitanika u internet anketi istraživači su otkrili da žene u dobu od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju "pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti" te da imaju "česte seksualne fantazije i aktivan seksualni život, pa su zbog toga spremne na povremeni seks".

U ovih 6 mitova većina ljudi još veruje - a najviše kvare seks! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Your Tango

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA