Najnovije

NATO: Rusija još ima vojsku na istoku Ukrajine!

MONS - Rusija još ima vojnike na istoku Ukrajine i zadražala je veoma ozbiljnu silu u pograničnom području, uprkos delimičnom povlačenju, izjavio je danas jedan od visoko rangiranih komandanata NATO general filip Bridlov.
Severno-atlantska alijansa (Foto: Nato Media Library)

Severno-atlantska alijansa (Foto: Nato Media Library)

- Svedoci smo veoma značajnog povlačenja ruskih snaga iz područja unutar Ukrajine, ali da ne bude greške, u Ukrajini ima još ruskih snaga, rekao je Bridlov novinarima u sedištu NATO u Belgiji, preneo je Rojters. Pojedini pripadnici ruske vojske koji su bili stacionirani u blizini granice sa Ukrajinom su napustili ta područja, pojedini se, kako se čini, spremaju da odu, "ali snage koje su ostale i ne nameravaju da odu predstavljjau veoma, veoma snažnu silu" i imaju uticaj na krizu u Ukrajini. Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji je prvi put posetio sedište NATO od kako je stupio na dužnost, izajvio je da Rusija i dalje krši međunarodni zakon u Ukrajini. - Oni i dalje krše suverenost i teritorijalni integritet Ukrajine time što u toj zemlji imaju svoje snage", rekao je Stoltenberg i dodao da Rusija destabilizuje situaciju u Ukrajini zadražavajući svoje vojnike na granici. On je istakao da će NATO nastaviti da poziva Rusiju da povuče svoje snage iz unutrašnjeg dela Ukrajine i sa granice i iskoristiti sav uticaj koji ima kako bi se prekid vatre na istoku Ukrajine poštovao. - Potrebno je da pronađemo političko rešenje za izazove u Ukrajini, a preuslov za to je naravno da imamo prekid vatre koji se poštuje, rekao je Stoltenberg.
Pročitajte još:

Međusobno se ubijaju: Albanci u Siriji i Iraku ubijaju jedni druge

NATO je obustavio saradnju sa Rusijom u znak protesta zbog ruske aneksije Krima i podrške koju Moskva pruža proruskim aktivistima na istoku Ukrajine. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA