Najnovije

ŠOK ZA RUSE I TURKE: Zajedničke patrole naišle na neočekivan problem u Alepu i Latakiji! Evo ko krši dogovor Putina i Erdogana

Ruski i turski vojnici organizovali su zajedničku patrolu u provinciji Alepo, izjavio je danas načelnik ruskog Centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji Oleg Žuravljev.

Rusko-turska patrola (Foto: Jutjub)

"Redovna zajednička rusko-turska patrola je sprovedena duž saobraćajnica u Alepu", izjavio je Žuravljev.

Jedinice ruske vojne policije takođe su organizovale patrole kroz Alepo i Al Hasaka provincije, dok je ruska izviđačka avijacija obavljala nadzor iz vazduha.

Žuravljev je podsetio da su ove aktivnosti u skladu sa rusko-turskim sporazumom o prekidu vatre u zoni deeskalacije u Idlibu, koji je postignut 6. marta.

"Tokom dana nije bilo minobacačkih napada sa položaja paravojnih grupa koje kontroliše Turska", konstatovao je ruski zvaničnik.

On je dodao da su jedinice Islamske partije Turkistana i DŽabat al Nusre (obe je Rusija zabranila), a nad kojima ni Turska nema kontrolu, 11 puta prekršile prekid vatre u Latakiji i Alepu.

Istovremeno, ruska vojna policija je obezbedila pratnju turskom konvoju na putu do turskog posmatračkog punkta u zoni deeskalacije u Idlibu.

Ruski Centar za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji nastavlja da ispunjava svoju misiju nakon završetka vojne kampanje u Siriji, a zvaničnici Centra redovno putuju po oslobođenim teritorijama i procenjuju humanitarnu situaciju.

Ruska vojska najviše je angažovana na pružanju pomoći izbeglicama koje se vraćaju svojim kućama i pomaže evakuaciju civila iz zona deeskalacije.

Pročitajte OVDE kako ruska vojska patrolira Idlibom.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA