Najnovije

SEJAO SMRT PO SIRIJI: Likvidiran džihadista koji je šurovao sa Amerikancima! Švercovao oružje za teroriste

Dvojica džihadista, koji su trgovali oružjem za Centar za vojne operacije (MOC) u Jordanu, koji je pod kontrolom SAD, ubijena su u sirijskoj provinciji Dara.

Pripadnici džihadista (Foto: Jutjub)

Lokalni mediji navode da su dvojica nepoznatih napadača, koji su bili na motorima, pucala i ubila Farzata Muhameda al-Mahamida i njegovog brata Ihaba Mohameda al-Mahameda u blizini grada Om Elmiathin u istočnoj Dari.

Farzat je bio pripadnik brigade Ausud al-Sunah, a njegov brat nije bio umešan u bilo kakve vojne aktivnosti.

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) otkrila je da Farzat trgovao oružjem sa džihadistima pobunjenicima na jugu Sirije. On je u MOC-u bio zadužen za trgovinu oružjem, a podržavao je sve pobunjeničke frakcije u Siriji.

Farzat je pre toga bio pripadnik pobunjenika u Siriji, ali se navodno pokajao 2017. godine. On je navodno dobio garancije da ga sirijske snage bezbednosti neće goniti, ali se potom uključio u šverc oružjem, koje je dostavljao džihadistima.

Lokalni mediji navode da niko nije preuzeo odgovornost za ubistvo Farzata i njegovog brata. Međutim, jedan vojni stručnjaci tvrde da je Farzata ubila sirijska obaveštajna služba ili neko od pripadnika Islamske države, koja ima svoje ćelije u Dari.

Pročitajte OVDE šta je SAA koristila protiv džihadista u Idlibu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA