Najnovije

VERNICI ĆE POŠTOVATI ZABRANU, KORONA IPAK JAČA: Mitropolija crnogorsko-primorska zbog preteće epidemije privremeno obustavlja litije

Mitropolija crnogorsko-primorska će poštovati mere koje su crnogorske vlasti propisale zbog koronavirusa, tako da se otkazuju litije koje se održavaju četvrtkom i nedeljom.

Litija u Podgorici (Foto: Jutjub)

Mitropolit Amfilohije je nakon liturgije u Crkvi Svetog Đorđa pod Goricom ukazao na odgovornost sveštenika u svakom vremenu, a posebno danas u Crnoj Gori.

Mitropolija je obavestila sve učesnike litija da će, kao odgovorna duhovna institucija kojoj je na duhovno staranje poveren pravoslavni narod, poštovati odluku nadležnih državnih organa o zabrani javnih okupljanja u vezi sa pretećom epidemijom koronavirusa.

"S tim u vezi, Mitropolija će do prestanka tih mera privremeno obustaviti održavanje litija četvrtkom i nedeljom, ali ćemo se moliti Bogu iscelitelju svake bolesti i nemoći za zdravlje svih u Crnoj Gori i isceljenje obolelih u svijetu. O daljim koracima vernici i javnost će biti blagovremeno obavešteni", navodi se u saopštenju Mitropolije.

Vernici svoje nezadovoljstvo u litijama iskazuju zbog Zakona o slobodi veroispovesti, koji je usvojen krajem prošle godine u crnogorskom parlamentu.

Pročitajte OVDE šta je Nebojša Medojević poručio građanima CG.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA