Najnovije

KAPETAN DRAGAN USKORO NA SLOBODI! Iz Hrvatske kreće direktno za Beograd! Uspeo je živ da se istrgne iz ustaških kandži!

Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan, izlazi iz najstrožeg hrvatskog zatvora Lepoglava 28. marta, nakon što je izdržao celu kaznu od 13,5 godina. Slađana Čanković, koja ga je zajedno sa kolegama zastupala u dugotrajnim sudskim procesima u Hrvatskoj, izjavila je da će Vasiljković odmah po izlasku iz zatvora otići u Beograd.

Kapetan Dragan (Foto: Jutjub)

Nema više pravnih prepreka i Vasiljković sigurno izlazi iz zatvora - tvrdi Čanković, koja će nastaviti vođenje pravnih poslova Kapetana Dragana, koji je podneo i tužbu Ustavnom sudu.

Do sada je Vasiljković podnosio molbu za uslovni otpust, ali mu ona nikada nije uvažena. Tvrdio je da se u Lepoglavi nalazi kao u koncentracionom logoru, a sudske vlasti su mu zamerale što je u nekoliko navrata bio prijavljivan zbog manjih prekršaja.

U zatvoru je ukupno proveo četrnaest godina, što u ekstradiconom pritvoru u Australiji, a nakon toga u Splitu i Lepoglavi. U junu 2018. pravosnažno je osuđen na trinaest i po godina, ali mu je uračunato i vreme koje je proveo u zatvorima u Australiji i pre suđenja u Hrvatskoj. Žalio se što nije mogao da ima televizor u ćeliji, a njegovi advokati su upozoravali da je "svetski rekorder" po dužini boravka u istražnom zatvoru.

Vasiljkoviću su, kako kaže Čankovićeva, pomagali prijatelji, a imao je planove da nakon Srbije ode u Australiju, gde mu je porodica. Za sada ne otkriva koliko će se dugo zadržati u Beogradu i koji su mu planovi.

Svet se deli u Beogradu! Više o tome OVDE!

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA