Najnovije

ŽESTOKA UCENA! Crna Gora drži ruske turiste kao taoce!

- Ovo je ucena. Crna Gora je u stvari uzela ruske turiste kao taoce - rekao je senator Franc Klincevič, komentarišući izveštaje da će Crna Gora dozvoliti Moskvi da evakuiše oko hiljadu Rusa iz zemlje samo ako Rusija preveze 50 crnogorskih državljana u Tivat bez karte.

Policija Crne Gore (Foto: Jutjub)

- Svedoci smo ucene vlade Crne Gore. Ne mogu da nađem druge reči. Bojim se da će Rusija, radi interesa naših građana, morati da ispuni uslov koji je postavila Crna Gora - rekao je Klincevič, inače član Odbora Saveta Federacije za odbranu i bezbednost.

Prema njegovim rečima, Crna Gora je iz ekonomskih razloga dovela situaciju do tačke kada ruski državljani ne mogu da se vrate u svoju domovinu.

- Ovo je pokušaj da se iz tuđe muke izvuče maksimalna korist. Oni nastupaju na taj način. Stoga ne isključujem mogućnost da će nas i dalje ucenjivati - naglasio je senator.

- Ali, mislim da će u bliskoj budućnosti ovo pitanje biti rešeno. Bićemo u mogućnosti da evakuišemo naše građane iz Crne Gore u vezi sa trenutnom situacijom - siguran je Klincevič.

Podsetimo, niskobudžetna aviokompanija Pobeda nije dobila dozvolu od crnogorske vlade da preveze oko hiljadu ruskih državljana iz Tivta. Izvor blizak ruskim vazduhoplovnim vlastima rekao je da je Crna Gora odbila zahtev za izdavanje dozvole.

Prema njegovim rečima, Crna Gora je spremna da pusti Ruse, koji imaju karte za letove ruskih avio-kompanija, da napuste zemlju "samo ako iste aviokompanije obezbede crnogorskim državljanima iz Moskve besplatan let iz Moskve za Tivat".

Još juče je javnost obaveštena da je u Crnoj Gori, koja je zbog korona virusa zatvorena za letove, ostalo više od hiljadu putnika ruske niskobudžetne aviokompanije Pobeda (koja je deo Aeroflot grupe).

Gde je Milo Đukanović u jeku najveće krize u Crnoj Gori? Piše o tome OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA