Najnovije

VUČIĆU I BRNABIĆKA ŠTA BRE RADITE!? Srpske trudnice i decu država neće da vrati sa Malte (VIDEO)

Više od 200 Srba, među kojima su tri trudnice i 20 dece, zarobljeni su na Malti jer je Srbija zatvorila granice za svoje državljane. Na Malti se nalazi više hiljada Srba koji sada zbog pandemije počinju da gube poslove jer su većinom zaposleni u ugostiteljstvu i građevini.

Aleksandar Vučić i Ana Brnabić (Foto: Predsednik.rs)

Dvoje Srba sa Malte koji su se uključili u uživo program Helm Kasta, koji se održava svake večeri od 21 sat na linku OVDE, objasnilo je da pojedinima već nestaje novca i hrane i da je tamošnji srpski sveštenik organizovao humanitarnu akciju prikupljanja pomoći kako bi se privremeno pomoglo onima koji su ostali bez primanja. Međutim, kako su ispričali sagovornici Helm Kasta, svakog dana sve više Srba gubi poslove i ostaje na ulici.

- Jedina zemlja u Evropi koja ne želi da primi svoje ljude u svoju zemlju je naša Vlada. Za mene je to velika sramota – rekla je u razgovoru Marija sa Malte.

Miloš sa Malte kaže da će on i njegova devojka biti izbačeni 9. aprila iz stana i da će kao i mnogi drugi Srbi ostati na ulici u vreme pandemije. On kaže da je spreman na karantin u Srbiji samo da im se obezbedi povratak u zemlju jer na Malti ne mogu da prežive. 

U prvom delu emisije Srbin iz Velike Britanije koji je ispričao da je prvi potez tamošnje Vlade bio da vrati sve Beritance iz stranih zemalja. Gledaoci su iz prve ruke mogli da saznaju kakve mere preduzima Velika Britanija na suzbijanju pandemije. 

U program se na kraju uključio i vozač kamion Veljko iz Salcburga koji kaže da su Srbi koji rade u transportnim firmama za sada sigurni na poslu ali da u drugim branšama gube poslove ili primaju smanjene plate. On je ispričao kakva je situacija sa koronom u Austriji.  

U svakodnevnom večernjem uživo programu Helm Kasta učestvuju urednici Pravde, Vaseljenske i nedeljnika Svedok.

O tome kako će se živeti nakon pandemije čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA