Najnovije

Kineski vojni medicinski stručnjaci ubrzavaju naučna istraživanja kako bi se pomoglo u borbi protiv virusa

Vojni stručnjaci će unaprediti svoja istraživanja u skladu sa međunarodnim normama i domaćim propisima kako bi se osigurala sigurnost, efikasnost i kvalitet vakcine, rekao je portparol Ministarstva odbrane.

Istraživač kompanije "Stermirna Therapeutics Co., Ltd." pokazuje eksperiment za razvoj mRNA vakcine namenjene novom koronavirusu u istočnom kineskom Šangaju, 29. januara 2020. godine. Foto: Xinhua/Ding Ting

Kineski vojni medicinski stručnjaci nisu gubili vreme da pojačaju istraživanje lekova i vakcina, kao ni traženje izvora virusa kako bi pomogli u borbi države protiv novog koronavirusa, izjavio je u četvrtak portparol Ministarstva odbrane.

Portparol Ren Guokiang rekao je na konferenciji za štampu u Pekingu da je grupa vojnih stručnjaka 26. januara poslata u Vuhan, najteže pogođeni grad od koronavirusa u centralnoj kineskoj provinciji Hubei.

Četiri dana kasnije, započeli su testiranje na koronavirus koristeći samostalno razvijene test-komplete u mobilnoj laboratoriji, dok su nastavili istraživanje vakcina.

16. marta rekombinantna nova vakcina protiv koronavirusa koju je razvio istraživački tim na čelu sa Čen Vei, akademikom Kineske inženjerske akademije i istraživačem na Institutu za vojnu medicinu pri Akademiji vojnih nauka, prošla je reviziju od strane vlasti i dobila zeleno svetlo za klinička ispitivanja.

Ovo je značilo veliki pomak u odgovoru zemlje na COVID-19, primetio je Ren.

Vojni stručnjaci će unaprediti svoja istraživanja u strogom skladu sa međunarodnim normama i domaćim propisima kako bi se osigurala bezbednost, efikasnost i kvalitet vakcine, rekao je Ren.

Korona mutira sporije od virusa gripa! Više o tome OVDE.

Izvor: Sinhua

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA