Najnovije

MISTERIOZNA DŽIHADISTIČKA GRUPA IZNIKLA IZ SIRIJSKE PUSTINJE: Islamski pokret osvete preuzeo odgovornost za nove napade! (VIDEO)

Tajanstvena radikalna grupa koja se identifikovala kao Islamski pokret osvete (IRM) objavila je 20. marta video poruku u kojoj tvrdi da je odgovorna za navodne napade na turske i sirijske snage.

Islamski pokret osvete (Foto: Tviter printskrin)

U poruci, komandant grupe obećao je da će izvršiti napade na turske snage, njihove sirijske punomoćnike kao i na Sirijsku arapsku armiju (SAA).

"Prethodno su mnogi bili na strani tiranske države Turske, verujući da se bore za ime Boga, međutim, nakon što su saznali njihove namere i ciljeve, napustili su ih i pridružili se da podrže religiju Boga. Ovo godine izveli smo mnoge operacije protiv (sirijskog) režima i Turaka. Hvala Bogu, naše operacije su bile uspešne", kaže se u poruci komandanta grupe.

Grupa je tvrdila da je ubila 13 turskih oficira, 187 militanata koje podržava Turska i 24 provladina borca tokom više od 118 operacija izvršenih prošle godine.

Kurdski izvori, koji su među prvima podelili video poruku IRM-a, tvrdili su da su grupu formirali defektori iz Al-Kaide u Siriji. Ovi izvori su vođu grupe identifikovali kao „Abu Osama al-Šami“. Među džihadistima u Siriji nije poznata takva osoba.

Mnogi, uglavnom aktivisti opozicije, doveli su u pitanje tvrdnje IRM-a, pa čak i njegovo postojanje, iz prisilnih razloga. Ovo je logo grupe, koji uključuje mačeve ukrštenih oblika, slabost arapskog govora komandanta i odsustvo poznate ličnosti džihadista.

Mnogi aktivisti smatraju da IRM nije ništa drugo, već front kurdskih snaga na severu i severoistoku Sirije, posebno Kurdistanska radnička partija (PKK). Ova verzija kaže da je IRM napravljen tako da snosi odgovornost za napade izvršene od PKK.

Dok poreklo IRM-a i dalje ostaje nejasno, grupa može zaista biti samo propaganda. IRM tek treba da pruži verodostojne dokaze koji potvrđuju napade na turske snage ili da je zaista radikalna islamska grupa.

Rusija privodi kraju testiranje elemenata najnovijeg sistema S-500! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA