Najnovije

Zašto je vlast naručila istraživanja javnog mnjenja o epidemiji?!

Brojni građani širom Srbije svedoče o tome da ih pozivaju anketari i da ih pitaju da ocene mere koje vlast preduzima vezano za epidemiju korona virusa. Sa druge strane, prema nekim izvorima mogu se čuti informacije o tome da se istraživanja javnog mnjenja o efektima epidemije i uticaju na politički rejting vlasti vrši na fokus grupama bukvalno na dnevnom nivou, navodi se u saopštenju Narodnog slobodarskog pokreta.

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Postavlja se pitanje čemu sve to?! Da li su možda rezultati istraživanja na dnevnom nivou razlog zbog kojeg državni vrh tako upadljivo menja pristupe  i način ponašanja u epidemiji? Najslikovitiji primer je odluka o tome da se dozvoli šetnja kućnih ljubimaca u vreme policijskog časa, a kada je posle nekoliko dana istraživanje pokazalo da najveći broj građana ne podržava da samo vlasnici kućnih ljubimaca mogu da šetaju od 20 do 21 čas, Aleksandar Vučić je samoinicijativno odlučio da ukine tu meru.

Naša je dužnost  da kao odgovorni ljudi ukažemo Vučićevom režimu da se država u krizi ne može voditi istraživanjima javnog mnjenja i vođenjem računa o ličnom rejtingu. Treba se ugledati na države poput Rusije, Nemačke, Švedske, pa u velikoj meri i na Donalda Trampa koji je odlučio da možda žrtvuje mogućnost da bude reizabran na mesto predsednika Amerike kako bi sačuvao narod i državu od padanja u potpunu histeriju i urušavanje čitavog sistema.

Građani Srbije su sve uplašeniji i lagano se javlja panika. U takvoj atmosferi se mogu desiti brojne loše stvari. Zbog toga je neophodno pod hitno promeniti pristup i smanjiti represalije nad građanima, pogotovo nad ljudima starijim od 65 godina kojima je zaista narušeno svako ljudsko dostojanstvo.

Ko će preživeti, čovečanstvo ili duboka država? Saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA