Najnovije

Vuhan više nije pod visokim rizikom od izbijanja koronavirusa

Prenos epidemije koronavirusa na glavnom žarištu u Vuhanu, gradu koji je najteže pogođen virusom, "u osnovi je blokiran."

Građani se slikaju u parku Hankou Điangtan u gradu Vuhan, centralnoj kineskoj provinciji Hubei, 26. marta 2020. godine. Foto: Xinhua/Xiao Yijiu

U Vuhanu je procena rizika od koronavirusa smanjena sa „visokog rizika“ na „srednji rizik“, izjavio je lokalni zdravstveni zvaničnik na konferenciji za štampu u petak.

Procena rizika od koronavirusa za pet okruga Ksinžou, Huangpi, Điangkia, Kaidian i Dongkihu dodatno je spuštena na "nizak rizik", rekao je Liu Dongru, zamenik šefa pokrajinske zdravstvene komisije, koji je proglasio prenos epidemije koronavirusa u glavnom “bojnom polju” u Vuhanu, najteže pogođenom virusom, "u osnovi blokiranim."

Vuhan je prijavio samo jedan novopotvrđeni slučaj nove koronavirusne bolesti (COVID-19) od 18. marta.

Nisu prijavljeni nijedan novopotvrđeni slučaj COVID-19 u Hubeiu izvan Vuhana već 22 dana zaredom, a pacijenti u gradovima Huangang, Ksianing, Enši, Šian, Suižou, Tianmen i Šenongjia su otpušteni iz bolnice, rekao je Liu.

Prema kriterijumima rizika koji su definisani u smernicama koje je izdalo Kinesko državno veće, gradovi, okruzi i okruzi bez novopotvrđenih slučajeva u poslednjih 14 dana klasifikuju se kao područja niskog rizika, ona sa manje od 50 slučajeva ili ona sa preko 50, ali bez koncentrovanog izbijanja klasifikovana su kao područja sa srednjim rizikom, a ona sa preko 50 slučajeva kao i koncentrisana epidemija klasifikovana su kao područja visokog rizika.

Pročitajte OVDE kako se episkop valjevski zarazio virusom korona.

Izvor: Sinhua

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA