Najnovije

KAKAV SCENARIO NAS ČEKA: Građani ovo moraju znati - Doktor Kon saopštio nove detalje o koroni!

Da imamo sada italijanski scenario, to bi značilo da u Beogradu imamo čak 10 puta više obolelih.

Predrag Kon (Foto: Jutjub)

- Iako je ukupno oboljevanje povećano, u trećoj nedelji smo imali mali pad oboljevanja u uzrastima gde se najviše ranije pojavljivalo, dakle u uzrastu između 25 i 55 godina, sem u uzrastu 50 i 55 godina - gde je došlo do povećanja - najnovija je izjava dr Predraga Kona, koji je jutros govorio u uživo uključenju u TV program.

- Mi smo uštedeli sedam dana, jer je sedam dana pre toga Italija bila na nivuou u kojem smo sada. Uštedeli smo 7 dana, mi smo deset puta nižeg intenziteta aktivnosti virusa nego oni u 22. danu. To bi značilo da se deset puta kod njih za nedelju dana povećao broj u trećoj nedelji, a mi ćemo videti koliko će se kod nas povećati u četvrtoj nedelji - rekao je dr Predrag Kon.

On je juče, kada smo ušli u 22. dan, rekao da ako se poredimo sa Vuhanom, situacija je tu negde.

- Nije nešto dramatično bolje. Još mi imamo niži intenzitet aktivnosti, skoro trostruko niži nego njihov maksimum, koji mi nismo dostigli - rekao je o Vuhanu i Srbiji dr Kon.

Kako je istakao, naredne dve nedelje će za Srbiju biti jako teške, ali je zato bitno držati se gvozdene discipline.

Mi za sada u Beogradu imamo 219 pozitivnih od korona virusa. Da bismo bili kao Italija, mi bismo na kraju ove nedelje samo u Beogradu imali još 2190 slučajeva.

On je istakao da tek od momenta prestanka otkrivanja novih slučajeva treba da prođe 28 dana da bismo se zauvek izborili sa korona virusom. Zato se, kako je rekao, govori o tri meseca.

Dr Kon dodaje - Mi se sad nalazimo na strmom usponu epidemije, a sa merama socijalnog distanciranja, ta strmost neće biti takva, ali je po prirodnom toku četvrta, peta nedelja su nedelje kad se dolazi do maksimuma, eventualno šesta, u našem slučaju najverovatnije šesta - rekao je Predrag Kon.

U naredne dve nedelje je jako bitno da epidemiju usporimo, da bude što manje novih kontakata koji će se realizovati u zarazu jer to može dovesti do novih oboljenja.

- Uspeh je da bude što manje preminulih i što manje osoba na respiratoru. Prekjuče smo imali 25 na respiratoru, juče 45. Počinje porast pojave teških slučajeva, koji ne moraju odmah biti teški, prvo pripadaju srednjim, pa onda dolazi do pogoršanja petog-šestog dana. Već sada imamo nove kandidate koji su za respirator - rekao je dr Predrag Kon.

U Beogradu je 55 posto na respiratoru u uzrastu između 25 i 65 godina. Starijih od 80 godina imali smo dvoje na respiratoru, od kojih je jedan pacijent umro.

Jako je bitno naglasiti da u ovoj situaciji od strane dece s bilo kakvom respiratnom infekcijom nije prihvatljiva, teško je, ali je korisno.

Vlada Srbije pozvala je medicinare iz inostranstva da se vrate i volontiraju tokom krize. Taj poziv će, po svemu sudeći, biti jalov. Lekari i medicinske sestre imaju ugovore, a većina je ogorčena na stanje u Srbiji.   

Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Alo

Bonus video

Vučiću sad je kasno, ulazim sa narodom u Vladu i Skupštinu ! Srđan Nogo

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

 

 

 

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA