Najnovije

MESEC DANA PAKLA: Film o borbi protiv koronavirusa bi svi trebalo da pogledaju! (VIDEO)

Dok je ostatak sveta tek površno pratio priču o novoj bolesti koja hara "tamo daleko" i odmahivao rukom na medije koji su upozoravali da je pred vratima celog sveta izuzetno ozbiljna, duga i teška borba protiv nepoznatog i nevidljivog neprijatelja, kineske vlasti 23. januara krenule su sa serijom rigoroznih mera, ne samo u Vuhanu, već i ostalim gradovima u provinciji Hubei, u nadi da će tako zaustaviti širenje koronavirusa.

Vuhan (Foto: Jutjub)

Iako se radi o priči koja, bar u Kini, ima sretan završetak, dokumentarni film "The Lockdown: One month in Wuhan" mučan je podsetnik na mesec dana dugu borbu kineskih vlasti s bolešću koja je iz dana u dan uzimala sve više žrtava, a od početnih četrdesetak novoobolelih brojka se ubrzo popela na zastrašujućih 14 hiljada zaraženih u samo jednom danu.

Kao što znamo, tamošnje vlasti nedavno su započele da polako ublažavaju mere posle perioda od sedam dana u kojem nije zabeležen nijedan novi slučaj.

I dok se društvenim mrežama šire prečesto glupe teorije zavere, snimci čiji je cilj da se umanji ozbiljnost pandemije i neproverene informacije, ovaj polusatni dokumentarac koji je u kratkom vremenu sakupio preko 15 miliona pregleda trebalo bi da bude novi "hit". Posebno u državama čiji stanovnici još ne shvataju ozbiljnost situacije s kojom su suočeni.

Dokumentarac je bitan i zato što su međunarodni zdravstveni stručnjaci pohvalili poteze kineskih vlasti rekavši kako su bili ključni za usporavanje širenja virusa u ostatku sveta za bar dve do tri nedelje, a iskustva očigledno uspešne borbe protiv virusa od presudne su važnosti za države koje u ovu borbu tek kreću.  

U isto vreme ovo je, kao što su autori filma kažu: "Posveta svima koji su se neumorno borili protiv virusa COVID-19 kako bi obuzdali epidemiju. NJihova odbrana čovečanstva ostaće zauvek zapamćena."

Žestoki napad iz vazduha! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA