Najnovije

Prekinuti progon Erakovića

Crnogorski mediji, na prvom mestu portal CDM, pokrenuli su danas hajku protiv medija u Srbiji zbog toga što tokom epidemije virusa korana i dalje prišu o nečasnim delima Mila Đukanovića. Gotovo da iz objavljenih vesti ispada da Srpski mediji šire virus time što pišu o kriminalnim ratnjama i kršenju ljudskih i verskih prava Srba kojima pribegava Đukanovićev režim.

Velimir Eraković (Foto: Helm Kast)

Posebna hajka povedena je protiv kolumniste Pravde Velimira Erakovića koji svakodnevno svojim tekstovima razobličava Mila Đukanovića i njegove sledbenike. Eraković se već nekoliko meseci nalazi u Srbiji gde se sklonio od fizičkog i sudskog progona režima Mila Đukanovića. Međutim, iako više nije u Crnoj Gori Eraković zbog svojih tekstova je i dalje trn u oku tzv. milogorcima.

Glas protiv medijskog progona Erakovića digao je i vladika Joanikije.

- Dok još nije bio ni punoletan Eraković je dolazio da brani Cetinjski manastir od Slavka Perovića i njegovih ustaša. Zavoleo ga je, ne znam zbog čega, Mitropolit Amfilohije. Možda zbog onih njegovih buljavih očiju, tada pominjanja Vladike Nikolaja i i navike da plače uz gusle. Nije, Čeda moja, zavoleo ga je što je iz kuće koja ima zlatni orden sa Grahovca, Ćetka kapetana i Obilića medalju. I sa Mitropolitom je svuda bio. Neće Srbi zaboraviti anegdotu kada nije nije bio kadar da se pre 15 godina sam prošeta sa Mitropolitom Brda i Crne Gore Cetinjem. I u Nikšiću, moleći ga da ne padne na njega. E to su Mitropolit i njegov pokorni sin, oba spremni da život daju za Srbiju. Imaju nešto zajedničko, žive na mitu Kosovskom i tvrde da bez Kosova i Metohije nema Srbije – rekao je Vladika Joanikije o Erakoviću.

Povodom medijskog ličnovanja Erakovića oglasila se i Srpska omladina Nikšić koja je optužila Đukanovića da se ovakvom kampanjom Erakoviću crta meta.

- Policija Crne u ovim danima prinudnih mjera koristi svaku priliku da se obračuna sa prepoznatljivim licima iz srpskog nacionalnog korpusa u Crnoj Gori.Policiju Crne Gore upozoravamo da se na takav način ne obračunava sa poštenim i časnim ljudima poput Velimira Erakovića iz Nikšića. Kao da im je malo što su ga protjerali u Beograd, režim Đukanovića i u Beogradu crta metu Erakoviću. Molimo i organe Srbije da Erakoviću, kome Đukanović i u Beogradu ugrožava život, pruže neophodnu zaštitu - stoji u njihovom saopštenju.

Tekstove Velimira Erakovića možete čitati u rubrici STAV.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA