Najnovije

"VI STE PROUSTAŠKI NAROD! MRZITE SAMI SEBE JER STE SRBI!": Ko neće brata za brata, hoće tuđina za gospodara!

Odbili ste pomoć od Srbije, montenegrini? Šta vam je uradila Srbija pa vam se gadi naša pomoć? Ako nije još od zemljotresa na primorju odvajala decenijama za obnovu srušenih objekata, nije vas oštetila. Davala nam je hranu, željezo, cve najveće funkcije koje je imala. Beograd je bio i ostao grad Crnogoraca. Nigdje nam ljepše i lagodnije nije bilo nego u Srbiji. A sad imamo nove prijatelje, one koji su ubijali srpsku nejač i iživljavali se na Srbima. Milije vam je sve nego srpsko. 

Crna Gora (Foto: Jutjub)

Piše: Velimir Eraković

Mrzite sami sebe, jer ste Srbi i pripadate širokom korpusu srpskog naroda. Valja vam pomoć onih koji su nas bombardovali? Šta ste i ko ste postali? Proustaški narod. Obrukaste kukavci sve pretke i potomke. Svaki grob prađedovski preoraste i obrukaste. Ko neće brata za brata, oće tuđina za gospodara. Da se ustane Serdar Janko sa Mojkovca i njegova besmrtna vojska, drugačiji bi bili. Pokazao bi vam on ko su braća a ko dušmani. 

I ti direktore KBC si Srbin. Šta si se ti popišmanio, ulizice podmukla. Koliko familije ti živi ođe, a kapetan Banjski Ćetko Pejov Eraković bi te naučio ko si. Malo su nam dali, bukvalno sve, a mi se inatimo ko mala đeca i utrkujemo u mržnji prema Srbima. Nije ti loše bilo dok si specijaliozirao u Beogradu. Kao da nam Marko Miljanov ništa nije bio i ništa u amanet ostavio. Rođak mi više nijesi, prepotentna raboto i slugo. Kao direktor takve ustanove nećeš respiratore, koji živote spašavaju. Od koga te strah? 

Predsjednika Srbije naglo zamrzjeste, samo što je rekao da će pomagati Srbe u Crnoj Gori. Nije vam ulazio u unutrašnju politiku, a trebao je. Svetinje i crkve su srpske. No vi ne znate da je junaštvo braniti drugoga od sebe. Od braće krvnike napraviste. Više ličite na dječi vrtić no na ozbiljne političare. Ja nekad pretjeram i preoštar sam, a to nije dobro. 

Patrijah Pavle, svetac za života je govorio "Biće nam bolje kad mi budemo bolji". To važi i za mene. Preoštra riječ sječe grđe no sablja. Zato opet po onoj najpoznatijoj izreci Patrijarha Pavla, da kažem na kraju: Acu Đukanoviću želim brz oporavak. Dosta smo remija odigrali dok sam igrao košarku u Primorju Herceg Novi. Porodica je svetinja i u nju se ne dira. I ne smije. Uz to bio je i donator pojedinim crkvama u Crnoj Gori i to kanonskim. Ja rekoh i spasih dušu svoju.

Amerikanci ponovo štampaju svoj novac! Više o tome OVDE.

Izvor: PRavda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA