Najnovije

ITALIJANI NE MOGU DA VERUJU KOLIKO JE ORGANIZOVANA PUTINOVA VOJSKA: Ruski sanitarni topovi za sat vremena čiste 20 hiljada kvadrata

Zahvaljujući moćnim sredstvima za aerosolnu dezinfekciju i mobilnim laboratorijama koje su specijalizovane za potragu za virusom, ruska armija je krenula u intenzivnu akciju potpunog čišćenja italijanskog grada Bergamo. Ova tehnika je u stanju da za 1 čas uništi sve mikroorganizme na površini od oko 20 hiljada kvadratnih metara, ili da dekontaminira 360 automobila. Prve informacije sa terena govore da Italijani nisu baš navikli da sarađuju sa vojskama koje se odlikuju visokim stepen organizacije i mobilnosti.

Ruski „sanitarni topovi“ (Foto: Jutjub)

Za svega 24 časa Rusija je izvršila nesvakidašnji desant na Italiju, koji je na zvaničnim internet portalima predstavljena kao „operativna grupa vojnih lekara i specijalista iz oblasti virusologije i epidemiologije, sa savremenom opremom za dijagnostiku i dezinfekciju“. Prema prvim procenama ova interventna grupa ruske armije će biti razmeštena u gradu Bergamo (pokrajina Lombardija).

Uobičajena formulacija koje ide uz ovakav tip međunarodnog angažovanja kada da su u pitanju pripadnici ruske armije, izbegnuta je iz diplomatskih razloga kako se ne bi dodatno „unizila“ sposobnost italijanske vojske koja se našla u neočekivanoj situaciji. Bilo kako bilo, mi smo svedoci da se u ovom momentu kolona ruske armije u standardnom poretku i jasnim obeležjima kreće kroz državu koja je članica NATO.

 „Italijani su zadivljeni stepenom organizovanosti naše vazduhoplovne grupe. Naime, oni jednostavno nisu bili spremni da u kratkom vremenskom roku prihvate toliki broj aviona koji su stigli uz Rusije“- napominje internet portal KP pozivajući se na vojne izvore. „NJihove sposobnosti su takve (misli se na italijansku vojsku) da oni na svaka dva časa mogu da isprate tempo sletanja i prijema jednog aviona tipa Il-76.  Kada je sleteo četvrti avion oni su zatražili pauzu radi bolje organizacije na aerodromu- napominje ovaj izvor.

Odmah po sletanju organizovan je sastanak sa najvišim italijanskim vojnim i policijskim dužnosnicima. Ruska operativna grupa je brzo izvršila istovar tehnike, kao i njenu proveru za dalje aktivnosti. Ukupno je do kraja dana pristiglo oko 22 jedinica specijalne borbene tehnike za suzbijanje epidemije.

„Kada smo rekli da smo dopremili tehniku koja za jedan sat može da dezinfikuje površinu od oko 20 hiljada kvadratnih metara, ili 360 automobila, domaćini su bili zatečeni. U skladu sa procenom situacije dobili smo najteži zadatak. A to je likvidacija virusa u gradu Bergamo gde je opšta situacija veoma teška. Oni su tom prilikom izrazili veliku zahvalnost na pomoći, gde su istakli da oni ne poseduju tehniku sa takvim mogućnostima.“- napominje izvor.

Moskva je u Italiju prebacila oko 20 jedinica specijalne tehnike za borbu protiv epidemije korona virusa. Jedan od glavnih elemenata je višenamenski autonomni mobilni kompleks „Sič“ koje je namenjen za analizu bio-patogenih materijala (agenasa), kao iza operativnu podršku jedinicama ABHO u vanrednim uslovima izazvanih agensima biološke prirode. On raspolaže visokosofisticiranim laboratorijama koje u veoma kratkom vremenskom opsegu mogu da urade veliki broj testova. U zemlji se nalazi još 14 ovakvih sistema, tako da ovom dislokacijom dela tehnike nije umanjena borbena sposobnost jedinica ABHO. Tu se nalaze i „sanitarni topovi“ – tipa „Orlan“ koji će da čiste kritične sektore gde je otkriveno prisustvo korona virusa.

Procene su da će ruska operativna grupa predvođena generalom Sergejom Kikotom (ukupne jačine 22 vozila sa više od 100 specijalista), formirati svoj štab u gradu Bergamo (pokrajina Lombardija). NJihova zona odgovornosti će biti sam grad, ali i prigradska naselja. Grupa ruskih epidemiologa i pulmologa će se povezati sa svojim kolegama u centralnoj bolnici u Bergamu, a deo ove grupe će biti raspoređen i u specijalnoj bolnici koja je pod jurisdikcijom Alpskog korpusa italijanske vojske. Specijalisti ABHO će imati zadatak da organizuju operaciju potpune dezinfekcije kompletne transportne tehnike koju koristi zdravstvena služba grada Bergamo, zatim širu okolinu oko zdravstvenih objekata uključujući i njihovu unutrašnjost, a takođe i vozila koji transportuju tela preminulih pacijenata.

Asadove snage pripremaju teren za konačan udar na militante! Snimak pogledajte OVDE!

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA