Najnovije

Vuhan postiže potpuno odlaganje medicinskog otpada i otpadnih voda

Dnevni kapacitet odlaganja medicinskog otpada u provinciji Hubei je poboljšana na 667,4 tone sa 180 tona pre izbijanja COVID-19, dok je potrošnja Vuhana na sadašnjih 265,6 tona sa prethodnih 50 tona.

Radnik kompanije koja se bavila industrijskim otpadom, dezinfikuje kante za odlaganje medicinskog otpada u Vuhanu, u centralnoj kineskoj provinciji Hubei, 5. marta 2020. Foto: Xinhua

Centralna kineska provincija Hubei realizovala je kompletno zbrinjavanje svog prethodnog medicinskog otpada i otpadnih voda i postigla totalno tretiranje novog otpada u roku od 24 sata, saopštilo je pokrajinsko odeljenje za ekologiju i životnu sredinu.

Liu Venian, šef odeljenja, rekao je da je dnevna sposobnost zbrinjavanja medicinskog otpada poboljšana na 667,4 tona sa 180 tona pre izbijanja COVID-19, dok je ta u Vuhanu, glavnom gradu provincije, na sadašnjih 265,6 tona sa prethodnih 50 tona .

Medicinske otpadne vode proizvedene u određenim bolnicama i koncentrovanim mestima izolacije širom provincije dezinfikovane su, a sve 132 gradske stanice za prečišćavanje otpadnih voda rade normalno, rekao je Liu.

Li Ruikin, zamenik šefa ovog odeljenja, rekao je da je količina medicinskog otpada u Hubeiju skočila na 458 tona sa prethodnih 136 tona, dok je u Vuhanu sa oko 45 tona na 291 tonu.

Odeljenje je mobilizovalo neaktivne pogone i transformisalo napuštene peći širom provincije kako bi pomoglo u odlaganju medicinskog otpada iz Vuhana, dodao je Li.

Istraživanja izvora vode za piće pokazala su da "na kvalitet vode ne utiče", navodi Liu.

Pročitajte OVDE koje je nove mere uveo grad Beograd.

Izvor: Sinhua

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA