Najnovije

Zbog koronavirusa u Ukrajini može izbiti građanski rat! Evo šta se dešava

Stručnjak Dmitrij Rodionov ukazao je na rizik od katastrofalnih posledica za Ukrajinu zbog trenutne slabosti zemlje i njenog liderstva pred koronavirusom.

Ilustracija (Foto: Ministratsvo odbrane Ukrajine)

U Ukrajini, oslabljenoj ekonomskom i političkom krizom, širenje pandemije korovirusa KOVID-19 prilično ugrožava njeno stanovništvo.

Slično mišljenje dao je Dmitrij Rodionov, šef Centra za geopolitička istraživanja Instituta za inovativni razvoj.

Stručnjak je istakao da su se u zemlji samo “tokom proteklog dana razbolele 62 osobe.” Istovremeno, na ukrajinskoj teritoriji još nije nastupila prava epidemija.

„Širi se iz dana u dan, jer se poslednjih dana „zarađeni novac“ iz Evrope vratio u zemlju. I možete biti sigurni da je polovina njih već zaražena”, rekao je Rodionov.

Istakao je da, zbog kolapsa medicinskog sistema, čak ni u Kijevu sada nemaju pouzdane podatke o stepenu učestalosti KOVID-19 u svojoj zemlji: „Uništena ukrajinska medicina ne samo da nije sposobna da leči, već nije sposobna čak ni da postavlja dijagnoze i otkriva bar približni broj zaraženih ljudi. “

Nastavljajući analizu situacije, ekspert je primetio da se ni u Italiji, koja ima normalnu ekonomiju i nivo zdravstva viši od ukrajinskog, ne mogu nositi sa KOVID-19.

Na osnovu toga napomenuo je: „Šta će se dogoditi sa Ukrajinom u slučaju negativnog scenarija užasno je i samo zamisliti.“

Razvijajući svoju teoriju, Rodionov je podsetio da je ranije ukrajinski novinar Dmitrij Gordon već predvideo propadanje ukrajinske državnosti nakon pandemije, a ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov predviđao je glad kao posledicu.

Kao rezultat nastavka sistemske krize u ukrajinskoj medicini i zaustavljanja ekonomije zbog koronavirusa, zemlja je u potpunom kolapsu, što će na kraju dovesti do scenarija Majdana, samo je pitanje vremena.

„Zaista može doći do punog građanskog rata“, zaključio je stručnjak.

Kako je Tramp pobedio vladare iz senke pročitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA