Najnovije

SEVALE PESNICE U TURSKOM PARLAMENTU: Poniženje u Siriji i Libiji opozicija Erdoganu ne prašta! (VIDEO)

U turskom parlamentu danas je izbila je tuča između poslanika vlasti i opozicje tokom napete rasprave o vojnoj umešanosti Turske na severozapadu Sirije.

Turski parlament, tuča (Foto: Jutjub)

Video snimci su pokazali kako se više desetine poslanika iz stranke predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i glavne opozicione stranke guraju i udaraju dok drugi pokušavaju da spreče tuču.

Tuče su česta pojava u turskom parlamentu.

Današnji sukob je počeo tokom govora Engina Ozkoča, člana opozicione Republikanske narodne stranke (CHP) koji je ranije na konferenciji za novinare Erdogana  nazvao „nečasnim, neshvatljivim, malim i izdajnikom.“

On je optužio Erdogana da šalje tursku decu u rat dok je njegovo potomstvo navodno izbegavalo dugogodišnju vojnu službu.

Tokom govora pred članovima svoje stranke, Erdogan je ranije optužio opoziciju da je „nečasna i izdajnička“ zbog ispitivanja vojnog učešća Turske u severozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib.

Napetosti rastu nakon smrti više od 50 turskih vojnika u Idlibu u proteklih mesec dana, uključujući 33 koji su ubijeni u napadu u četvrtak.

Turska je poslala hiljade vojnika u Siriju kako bi pomogla u sprečavanju ruske ofanzive sirijske vlade da povrati provinciju Idlib i da podrži borce sirijske opozicije.

Dan uoči pregovora Putina i Erdogana u Moskvi ruski mediji ne štede Tursku!  Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA