Najnovije

"ŠTA SMO VAM MI SKRIVILI?": Asad na strani svog naroda u odbrani Sirije od Turskog terora!

Sirija nije počinila nikakve neprijateljske akcije protiv Turske, sadašnje nesuglasice između naroda dve države su nelogične, izjavio je sirijski lider Bašar Asad.

Sirijska vojska (Foto: Sana)

„Kakve neprijateljske akcije – veće ili manje je Sirija izvela protiv Turske? Nikakve. Postoje sirijsko-turski brakovi, postoje porodice, zajednička životna interesovanja. Uzajamno prožimanje kultura je istorijski uslovljeno i zato je nelogično da među nama postoje bilo kakve ozbiljne nesuglasice“, rekao je Asad u intervjuu „Rusija 24“.

On je dodao da nesuglasice koje postoje između naroda Rusije i Turske, nemaju logike.

Zaoštravanje situacije u Idlibu

Do zaoštravanja situacije u regionu sirijske provincije Idlib je došlo 27. februara, kada su militanti terorističke grupe „Hajat Tahrir el Šam” napali sirijske položaje u blizini naselja Behun. Kao odgovor na to u vazdušnom napadu sirijske vojske poginula su 33 turska vojnika, koji, prema saopštenjima Ankare, nije ni trebalo da se tu nalaze.

Ruska strana je preduzela mere u cilju potpunog prekida vatre sa sirijske strane i obezbedila evakuaciju poginulih i ranjenih. Nakon toga je Turska saopštila o početku kopnenih i vazdušnih napada na položaje sirijske vojske.

Grenel se povlači sa ove važne funkcije! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA