Najnovije

ZA SVAKU POHVALU: Pogledajte šta su oklopne jedinice Vojske Srbije uradile na poligonu Orešac (FOTO)

Pripadnici Druge brigade kopnene vojske danas su na poligonu “Orešac” kod Vršca uspešno izveli gađanja iz naoružanja oklopnih jedinica.

Oklopne jedinice Vojske Srbije (Foto: mod.gov.rs)

Major Boban Ilić, komandant 28. mehanizovanog bataljona, objašnjava da je u periodu od januara do marta težište obuke bilo na pripremi gađanja i osposobljavanju ljudstva.

- U Vojnom kompleksu "Orešac" sada realizujemo pripremna i školska gađanja, koja su ujedno i priprema za bojna gađanja i taktičke vežbe, među kojima je ove godine posebno zahtevna vežba "Sadejstvo 2020" na poligonu "Pešter" – ističe major Ilić.

Iako su vremenski uslovi pod kojima se izvodi današnje gađanje na poligonu “Orešac” kod Vršca daleko od idealnih, nišandžija-operator na borbenom vozilu pešadije BVP M-80A u mehanizovanoj četi 27. mehanizovanog bataljona, desetar Vladimir Panić poručuje da vojska mora da odgovori na sve zadatke, bez obzira kakvo je vreme.

- Biti nišandžija-operator na BVP-u je zanimljiva profesija. Ističem da imamo odlično naoružanje, a pripadnici mehanizovanih bataljona dobro su pripremljeni za ova gađanja tako da rezultati neće izostati – kaže desetar Panić i objašnjava da posadu BVP-a čine komandir, nišandžija i vozač, a uz njih može biti još sedam članova iskrcnog odeljenja.

Među pripadnicima 28. mehanizovanog bataljona je i desetar Goran Lukić, takođe nišandžija-operator na borbenom vozilu pešadije BVP M-80A.

- Rezultati današnjeg gađanja su vrlo dobri i odlični - rekao je desetar Lukić, naglasivši da svaka obuka predstavlja priliku da se unaprede dosadašnje veštine i usvoje nova znanja.

Da gađanje protiče prema planu uverili su se načelnik štaba komande Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i komandant Druge brigade kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović, koji su danas obišli pripadnike mehanizovanih bataljona Druge brigade kopnene vojske na gađanju iz naoružanja roda oklopnih jedinica.

U rukama “Tigrova“ primećene ruske/sovjetske automatske puške AK-74M! Više o tome OVDE!

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA