Najnovije

NASTAVLJA SE UBIJANJE GENERALA! Mladić se opet šlogirao, Hag to krio! Evo kako je odbrana saznala!

Haški tribunal krio je skoro pune dve godine da je general Ratko Mladić doživeo moždani udar 2018. godine, ubrzo posle izricanja prvostepene presude! Mladićeva odbrana za to je saznala tek sada, kada su dobili deo dokumentacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Ratko Mladić (Foto: Jutjub)

Mladićev sin Darko kaže da su u Hagu uporno krili izveštaje lekara i da su porodica i advokati doskora samo od Ratka usmeno saznavali o kakvim zdravstvenim problemima se radi.

- U februaru smo konačno dobili deo dokumenta o zdravstvenom stanju mog oca koju su nam dosad uskraćivali. Vidi se po njima da mu je potrebna hitna operacija debelog creva. Takođe, njihov lekar specijalista zaključio je da Ratko ima umanjenu spoznajnu sposobnost, odnosno određene probleme u mentalnom funkcionisanju. U tim dokumentima videli smo po prvi put da je doživeo moždani udar 2018. godine! To su krili od nas - navodi Mladić.

Prema njegovim rečima, odbrana će zatražiti da se odloži usmena rasprava u vezi sa žalbom na prvostepenu presudu kojom je Mladić osuđen na doživotnu robiju.

- Tražimo da sudsko veće naredi Sekretarijatu da odbrana i druga strana formiraju svoje lekarske timove, koji će sa svom potrebnom opremom pregledati moga oca i uraditi sva potrebna istraživanja. Neophodno je da medicinski eksperti daju ocenu njegove sposobnosti. S obzirom na ozbiljnost situacije, neophodno je da se i medicinski i pravno proceni njegova sposobnost da učestvuje u suđenju. Odbrana smatra da bi trebalo odložiti usmenu raspravu po žalbama, koja je zakazana za 17. i 18. mart, dok se Ratko ne operiše i oporavi i dok se potpuno ne završi procena njegove sposobnosti - podvlači Mladić.

U izveštaju lekara iz haške bolnice stoji, inače, da Mladić ima nedostatak gvožđa, nizak hemoglobin i anemiju. Takođe, navode da zbog tih problema i Mladićeve slabosti ne mogu odmah da ga operišu, jer bi postojao visok rizik od smrti na operacionom stolu.

Činjenice

* Mladić je dosad imao seriju moždanih i jedan srčani udar

* U decembru 2016. imao je još jedan moždani udar, ali su haški lekari to ignorisali

* Onda su počela pogoršanja vitalnih funkcija: oseća sve veći zamor i gubi pamćenje

* Oduzeta mu je čitava desna strana tela: grudi, ruka, noga.

Kurti odlaže ukidanje taksi, uprkos zahtevima iz Amerike! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA