Najnovije

PUTIN I SAVEZNA SLUŽBA BEZBEDNOSTI UPOZORAVAJU: Ovim se naši neprijatelji služe! Izazvaće paniku u celom svetu, a mi smo meta!

Rusija je na meti neprijatelja iz inostranstva koji šire lažne vesti o virusu korona kako bi izazvali paniku, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Putinovi komentari objavljeni su nakon što je ruska regulatorna agencija "Roskomanadzor” saopštila da je blokirala pristup pojedinim objavama na društvenim medijima u kojima je bilo lažnih vesti o epidemiji virusa.

- Savezna služba bezbednosti izveštava da su lažne vesti organizovane, uglavnom iz inostranstva, ali, na žalost, to nam se uvek dešava. Svrha je jasna, širenje panike među stanovništvom - naglasio je Putin.

Kompanija za bezbednost na internetu "Grup-IB" saopštila je da je identifikovano, kako se navodi, više hiljada izvještaja sa lažnim vestima na brojnim društvenim mrežama u kojima se navodi da je više hiljada Moskovljana zaraženo korona virusom.

Rusija do sada na svojoj teritoriji nije prijavila slučajeve virusa, mada je šest pacijenata zaraženo u drugim zemljama i leče se u Rusiji.

Ruski mediji navode da su vlasti identifikovali osumnjičene za širenje lažnih vesti o virusu.

Neće biti susreta predstavnika Beograda i Prištine u martu i aprilu! Više o tome OVDE!

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA