Najnovije

AMBASADOR SRBIJE U PODGORICI ODBRUSIO MILOGORCIMA: "Srbija se nije mešala, niti će se mešati u unutrašnje poslove Crne Gore!"

Srbija se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom i sa kojom želi najbolje moguće odnose, rekao je ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović.

Litije u Crnoj Gori (Foto: Pravda)

Božović je na sastanku sa predsednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem, govoreći o Zakonu o slobodi veroispovesti, istakao da veruje da će se dijalogom doći do rezultata i izlaza iz aktuelne situacije i ocenio da postoji prostor da se razlike prevaziđu.

"Srbija se ne meša, niti će se miješati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom sa kojom želi najbolje moguće odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju", istakao je Božović.

Brajović: Bilo je dosta neodmerenih izjava

Prema njegovim rečima, Crna Gora je suverena, samostalna i država koja uređuje i vodi svoju spoljnu i unutrašnju politiku, i to Srbija uvažava i poštuje, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Božović je istakao da će se tokom svog mandata posvetiti unapređenju političkih, ekonomskih, privrednih i kulturnih odnosa dve države.

Brajović je rekao da je, nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, bilo dosta neodmerenih izjava, ali da Srbija i Crna Gora u daljem procesu evropske integracije, saradnjom i međusobnim poštovanjem, treba da prevaziđu sva nerazumevanja.

On je naglasio da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusedskih odnosa sa svim državama regiona sa kojima gradi saradnju utemeljenu na interesima građana, ekonomskoj i geografskoj upućenosti jednih na druge.

Govoreći o politici proširenja EU, Brajović je naveo da u spoljno-političkom kontekstu pristupanje EU predstavlja prioritet Crne Gore i da će nastaviti da pruža Srbiji punu podršku na tom putu.

Brajović je rekao da je zadovoljan odličnom parlamentarnom saradnjom koja doprinosi daljem građenju odnosa dve države, navodi se u saopštenju.

Policija zabranila litiju na Cetinju! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA