Najnovije

ZAPAD HOĆE DA POROBI SRBIJU! "Cilj je da Srbija postane deo EU i priključi se zapadnoj zajednici!"

Američki ambašador u Srbiji Entoni Godfri ocenio je posetu predsednika Aleksandra Vučića Vašingotnu kao veoma važnu zahvaljujući mu se na liderstvu, odnosno onome što radi na procesu stabilizacije i prosperiteta u regionu.

Srbija, Rusija, NATO (Foto: nato.int)

- Poseta predsednika Vučića Stejt departmentu i Pentagonu vrlo je značajna. Prvi put se srpska zastava vijorila u tim institucijama nakon dužeg vremena - kazao je Godfri na konferenciji Savezništvo SAD sa Jugoslavijom - Srbijom: Hladni rat, pozitivni aspekti američko-srpske saradnje kroz istoriju koja se odrzava danas u organizaciji Atlantskog saveta Srbije.

Godfri se takođe zahvalio ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću zbog njegovog doprinosa, zajedno sa predsednikom, u integraciji Srbije u EU i zapadne zajednice.

- Cilj nam je da Srbija postane članica EU i da se priključi zapadnoj zajednici - naglasio je Godfri.

Takođe, naglasio je da je cilj američke ambasade, kao i američke administracije da dođe do normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, te da se postigne stabilizacija i prosperitet regiona.

Američki ambasador je naglasio da je partnerstvo i prijateljstvo Srbije duže od jednog veka i tim povodom kao jedan od važnih i pozitivnih primera savezništva dve zemlje podsetio je na misiju Halijard tokom Drugog svetskog rata kada su srpske porodice spasile veliki broj američkih pilota.

Nebo iznad Idliba bez ratnih aviona Rusije i Sirije! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA